Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Mehmet Balık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstiklal Marşı'na ilişkine sözlerine tepki gösterek "Bağımsızlığımızın simgesi İstiklal Marşımızın "şimdilik" bestesine eleştiri getirenlerin korkarım ki sonrasında içeriği hakkında da eleştiri getirme ihtimali olabilir." dedi. 

"Ulus devleti var eden İstiklal Marşımız kırmızı çizgimizdir" Mehmet Balık'ın açıklaması şöyle: "İstiklal Marşımız Milli Mücadelenin en zor günlerinde halkın milli duygularını yükseltecek şekilde marş yazılması için alınan bir karar ile yapılan bir yarışma sonucu seçilmiştir.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, yarışma da para ödüllü olduğu için katılmamıştır. Çanakkale Destanının yazarının bu yarışmaya katılması Atatürk’ün isteği ile dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Tanrıöver tarafından Akif’e iletilmiştir. Ankara’nın soğuk günlerinde üzerine giyecek paltosu olmayan Akif, para ödülünü kabul etmemiştir. Şiiri yarışmada birincilik ödülü alıp Meclis kürsüsünde 4 kez büyük bir coşku ile okunmuştur. Akif, bu şiirini kahraman Türk milletine adamış ve hiç bir kitabına almamıştır. Akif, vatansever bir şairdir. Asıl mesleği olan veterinerliği bırakmasını bugünlerde anlamak bazıları için zor olabilir. İstiklal Marşı korkma ile başlar. Türk milletinin hiç bir güçten korkmayacağının simgesidir.

İstiklal Marşımızın Ali Rıfat Çağatay tarafından ilk bestesi yapılmış ve 1930’a kadar kullanılmıştır. Yapılan ilk beste “marş” formatında olmadığı için 1930’da “marş” şeklinde bestelenerek günümüze kadar gelmiştir. Ulusların kahramanlıkları ancak ve ancak “marş” şeklinde bestelenen şiirlerle anlatılabilir. İstiklal Marşımız, milli duygularımızı yüceltmeye yönelikliktir.

“Marş” uluslararası bir müzik türüdür.

Anayasamızın 3. maddesi İstiklal Marşımızın değiştirilemeyeceğini açıkça ortaya koymaktadır. Bugün sadece gündem değiştirmek için yine Akif’in şiirlerine ve bestesine sığınmak yanlıştır. Türk milleti İstiklal Marşını sözleri ve bestesi ile içselleştirmiştir. Bunu tartışmaya açmak büyük şairimiz ve Mehmet Akif’in ve İstiklal Marşımızın bestecisi Zeki Üngör’ün aziz hatırasını zedelemektedir.Bağımsızlığımızın simgesi İstiklal Marşımızın "şimdilik" bestesine eleştiri getirenlerin korkarım ki sonrasında içeriği hakkında da eleştiri getirme ihtimali olabilir.Ulus devleti var eden İstiklal Marşımız kırmızı çizgimizdir."