EGE MECLİSİ - İzmir’in Foça İlçesi’ne bağlı Yenifoça Mahallesi’nde yaşayan 114 yaşındaki Fatma Ortakaşıkçı dün yaşlılığa bağlı nedenlerle yaşamını yitirdi. Bölgenin en yaşlı insanı olarak bilinen Fatma Nine  gözyaşlarıyla uğurlandı.

 

Foça’ya bağlı (şimdi mahalleye dönüştürülen) Ilıpınar Köyü’nde dünyaya gelen, yüzyılı aşkın yaşamını  geçirdiği bölgenin canlı tarihi olan, güleryüzüyle ve yaşına rağmen çalışkanlığıyla tanınan Fatma Ortakaşıkçı  dün gece yarısına yakın saatlerde Yenifoça’daki evinde yaşama veda etti.

HERGÜN EN AZ 4 KİLOMETRE YÜRÜRDÜ

İki oğlu, 6 torunu ve torunlarının 10 çocuğu bulunan, öncelikle güleryüzüyle hatırlanan Fatma Ortakaşıkçı bir yıl öncesine kadar hiçbir sağlık sorunu olmadan yaşamını sürdürdü. Geçen yıldan itibaren zaman zaman tansiyon problemleri  yaşamaya başladı.  Yaşamının büyük bölümünde çiftçilik işleriyle uğraşan, Yenifoça’ya yerleştikten sonraki yıllarda esnaflık yapan eşine yardım eden, ama hava durumu ne olursa olsun hergün evi ile arada 4 kilometre mesafe olan Burunucu mevkiine yürüyüş yapmayı asla ihmal etmeyen Fatma nine yolda yürüyüş yapanlarlada şakalaşmaktan geri durmazdı. Eğilip, bükülmeden, ciddi bir hastalık geçirmeden ayakta ölen Ortakaşıkçı için bugün Yenifoça Yeni Cami’de öğle namazını takiben cenaze töreni düzenlendi.

 

ULU VE GÜLERYÜZLÜ BİR ÇINARI UĞURLAMAYA GELDİK

Cenaze törenine  Yenifoça’nın eski ve son belediye başkanı Osman Yurtseven, bazı belediye meclis üyeleri,  yakınları, komşuları ve  “ulu ve güleryüzlü bir çınarı uğurlamaya geldik” diyen yüzü aşkın Yenifoçalı hemşehrisi katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından cenaze aracıyla Yenifoça Mezarlığı’na getirilen naaş burada toprağa verildi.

HİÇ HASTA OLMADI

Fatma Ortakaşıkçı’nın torunlrından Elif Soytok babaannesinin 114 yaşında olmasına rağmen, kalp, tansiyon,şeker gibi sürekli rahatsızlıkları bulunmadığını, bir gün önce yemek yemediği için hastaneye götürdüklerini, kan dolaşımının zayıfladığının söylendiğini, öğleden sonra rahatsızlığının arttığını ve bazı yakınlarını tanıyamadığını anlattı.  Daha önce hiç bir rahatsızlık geçirmediğini ve ilaç kullanmadığını belirten Soytok; “Sevilen sayılan çok güzel bir insandı. Herkesin tanımasını isterdim.”dedi.

 

GÜLERYÜZLÜ POZİTİF BAKAN ULU BİR ÇINAR

Foça eski belediye meclis üyesi Esen Çeşmeci  kendisini 50 yıldır tanıdığını, güleryüzlü, hayata pozitif bakan, her gün hiç aksatmadan 3-4 kilometrelik yürüyüşünü yapan, bu yönleriyle genç yaşlı herkese örnek olan bir insanı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Yenifoça eski Belediye Başkanı Osman Yurtseven’de Fatma Ortakaşıkçı’nın Yenifoça’nın yaşayan çınarlarından biri olduğunu, uzun yıllar mahalle muhtarlığı yapan Ali Ortakaşıkçı’nın annesi olmasının yanısıra güleryüzlü bir gönül insanı olarak herkesçe tanındığını belirtti. Yurtseven; “ Hepimize örnek olan güzel bir hayat yaşadı. Sevgi doluydu. İnşallah bu güzel yaşamını ebedi istirahatgahında da sürdürecektir.   O bizim için bir çınardı. Üzgünüz” dedi. (Seyfi Gül/Foça)