EGE MECLİSİ - İzmir Kent Konseyleri Birliği, Gaziemir Belediyesi’nin ev sahipliğinde toplandı. Belediyenin meclis salonunda düzenlenen toplantıya Gaziemir, Aliağa, Bayraklı, Buca, Çeşme, Foça, Karabağlar, Karşıyaka, Konak, Menemen, Narlıdere, Seferihisar, Güzelbahçe, Urla, Selçuk ve İzmir kent konseyleri başkan ve genel sekreterleri katıldı. Kent Konseyleri Birliği Dönem Sekreteri Mükkerrem Demir ile Kent Konseyleri Birliği Dönem sözcüsü Hamit Mumcu’nun yönettiği toplantıda “Çevre ve İzmir Körfez Geçiş Projesi”, “Şeker Fabrikalarının Kapatılması” ile “Çocuk İstismarının Önlenmesi” konuları ele alındı. Birliğin mevcut yönetiminin faaliyet raporunun okunduğu toplantıda İzmir Kent Konseyleri Birliği’nin, 2018-2019 döneminde görev yapacak yürütme kurulu üyelerinin seçimi yapıldı.

 

‘Herkes yaşadığı kente katkı koymalı’

Gaziemir Kent Konseyi’nin bugüne kadar birçok başarılı ve örnek projesinin olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, kent konseylerinin çok daha aktif şekilde kent yönetimlerine katılmaları gerektiğini, yerel yönetimlere ışık tutmaları gerektiğini söyledi. Başkan Şenol “Kentlerin yönetimleri sadece valilere, kaymakamlara, belediye başkanlarına bırakılmamalıdır. Her insanın yaşadığı kente maddi olmasa da manevi olarak borcu vardır. Kentin sorunlarından uzak durmamalıyız. Yaşadığımız kentin sorunlarını birlikte çözmeliyiz. O yüzden en sade vatandaştan üst düzey bürokrata kadar herkesin kent için fikir üretmesi gerekiyor. Kent konseylerinde birçok sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda temsilcileri, muhtarlar yer alıyor. Bizim aklımıza gelmeyen konular kent konseylerine gelebiliyor. Belediyeler kentin fiziki ihtiyaçları karşılıyor, Kent Konseyleri de sosyal proje üreterek kentlerin yönetimine daha fazla katkı sağlamalıdır. Hep beraber çalışıp, fikir üreterek bu kentlerimizi daha güzel yerlere taşıyacağız” diye konuştu. 

Toplantının sonunda Kent Konseyleri Birliği Dönem Sekreteri Mükkerrem Demir, Kent Konseyleri Birliği Dönem sözcüsü Hamit Mumcu ile Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Coşkun Özen kendilerine verdiği destek için Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a plaket verdi, teşekkür etti. (Gaziemir Bld. Basın Bürosu)