EGE MECLİSİ - AK Parti Narlıdere 6’ncı olağan kongresinde tek liste olarak aday olan Aslan Bilgi ikinci kez ilçe başkanı seçildi. Kongrede 2014 yılından beri hayata geçirdikleri projeleri anlatan Bilgi, “Narlıdere Belediye’sinin sunmadığı hizmetleri sunmak için çalışıyoruz. 3 yılda 4 bin 25 kişiyi iş sahibi yaptık. İzmir’de bunu başarabilen başka bir ilçe yok” dedi.

 

Ak Parti Narlıdere 6. Olağan kongresi Narlıdere Belediyesi Nar-Bel düğün salonunda gerçekleşti. Kongreye Ak Parti genel başkan yardımcısı ve İzmir milletvekili Hamza Dağ, İl başkanı Aydın Şengül, milletvekilleri Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli ve Necip Kalkan, çok sayıda davetli ile yüzlerce partili katılım gösterdi. Mevcut ilçe başkanı Aslan Bilgi tek liste girdiği seçimi kazanarak güven tazeledi. 

 

NARLIDERE BELEDİYESİ’NİN SUNMADIĞI HİZMETELERİ SUNMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Ak Parti Narlıdere ilçe başkanı Aslan Bilgi 2014 yılından beri başarılı bir ekip olarak görevi devam ettirdiklerini ve ilçeye çok güzel projeler kazandırdıklarını ifade etti. Konuşmasında ilçede hayata geçirdikleri projeleri anlatan Bilgi sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Sanki iktidar partisiymişiz gibi çalışıyoruz. Burada iktidar olmamamıza rağmen belediyenin sunmadığı imkanları sunmaya çalışıyoruz. Ali Ondere Barajı konusu var. Belediye başkanı kaç yıldır lafını ediyor, hiçbir zaman harekete geçmiyor. Her zaman olduğu gibi Narlıderelilerin ağzına bal sürüyor sonra arkasını dönüyor. Biz bu projeyi vekillerimizin de yardımıyla hayata geçiriyoruz. Sondaj ve projelendirme  tamamlanmak üzere. Çok yakında ihaleye çıkacak”

 

OKUL PROJESİNİ MİLLİ EĞİTİM BAKANINA İLETTİM

Oğuzhan ilkokulu ve Nar-Bel cami projesinden de öz eden Bilgi sözlerini şu ifadelerle devam ettirdi, “Oğuzhan ilkolunu yıkıp yerine 3 yeni okul kuruyoruz. Buraya bir tane İmam hatip lisesi, bir tane sanat lisesi ve Oğuzhan ilkokulunu yapacağız. Geçen gün milli eğitim bakanımız buradaydı. Kendisiyle bu konuyu görüştüm. İlk fırsatta bu okul projesinin hayata geçireceğini söyledi. Uzun yıllardır bekleyen Nar-Bel cami sorununu çözdük. Bu caminin temelini de inşallah yakında atacağız” dedi.

 

YUKARIKÖY RESTORASYONU BELEDİYENİN PROJESİYDİ BİZ YAPIYORUZ

Yukarıköyrestorasyon projesinin Narlıdere Belediyesi tarafından 10-11 yıldır dile getiriliyor olmasına rağmen hiçbir adımın atılmadığını belirten başkan Bilgi, “Yukarıköy restorasyon projesi yine belediyenin yapacağı bir projeydi. Yukarıköy’de Narlıdere’nin yerlileri oturuyor. Çoğunlukla Alevi vatandaşlarımız oturuyor. Buradaki evler çok eski. Belediye başkanı yıllardır restorasyon yaptık-yapacağız milleti oyalıyor. Bu evlerden 11 tanesinin restore çalışmaları yapılması konusunda valilikle işbirliği yaptık. 11 evin sahibinden muavafakları aldık. İnşallah Birgi gibi, Şirince gibi tarihi bir mahalle kuracağız buraya” dedi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN DOSYA İSTEDİK, HALA GÖNDERMEDİ

Narlıdere’deki kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen Bilgi sözlerini şu şekilde noktaladı, “Allah nasip ederse biz Narlıdere’ye hizmet etmeye devam edeceğiz. Sabah 9 akşam 6 memur gibi çalışıyoruz.  3 sene içerisinde 4 bin 25 kişiyi iş sahibi yaptık. Başka hiçbir ilçede böyle bir başarı yok. Narlıdere’nin bir diğer kanayan yarası kentsel dönüşüm. Belediye ne aşamada bir bilgimiz yok. Atilla Kaya vekilimiz ile belediye başkanını ziyaret ettik. Kentsel dönüşümde bir engel varsa çözelim dedik. Belediye başkanı bize bir dosya gönderecekti 2 ay oldu halen göndermedi. Topu taca atıyorlar. Ben kentsel dönüşümü sağlıklı bir şekilde yapacaklarına inanmıyorum. Vatandaşın hak ve hukukuna dikkat edilmiyor. Biz mademki hükümeti temsil ediyoruz inşallah bu konunun da takipçisi olacağız”

 

MASALAR GİTTİ, YERİNE İNSANLAR GELDİ

Geçtiğimiz dönem de Narlıdere kongresine katıldığını belirten AK Parti İzmir milletvekili Atilla Kaya, “Geçen dönem de aynı salonda kongre yaptık. Divan başkanlığını ben yapmıştım.Şu anki katılım hayal bile edilmediği bir görüntü vardı.  O zaman bu salonda masalar vardı. Görüyorum kio masalar kalkmış yerini insanlar doldurmuş. Salon dışında bekleyen partililerimiz var. Ben bu sebeple ilçe başkanımıza ve ekibine teşekkür ederim. Biliyoruz ki Narlıdere’de siyaset yapmak kolay değil. Ama sizdeki ışığı görüyorum. 2019 seçimleri için çalışmaya devam” dedi.

ASLAN BAŞKAN YAKAMIZDAN DÜŞMÜYOR

Ak Parti İzmir milletvekili Necip Kalkan, “Hangi milletvekili böyle kalabalık bir salon görürse, salondaki ve dışarıdaki kalabalığı görürse morali yükselir. Allah razı olsun, siz bizim moralimizi yükselttiniz. Bu kalabalık 2019’un habercisidir. İlçe başkanımız az önce konuştu, bir belediye başkanının yapacağı projeleri anlattı. İnanın yakamızdan hiç düşmüyor. Şu proje var, bu sorun var sürekli bizi arıyor” dedi. Necip Kalkan, Ak Parti’nin İzmir ile ilgili projelerini içeren kitapçıkla çıktığı kürsüden Ak Parti’nin İzmir’e yaptığı yatırımları açıkladı.

 

İL BAŞKANINDAN ALEVİ YÖNETİCİ VE CEMEVİ ÇAĞRISI

Ak Parti İzmir il başkanı Aydın Şengül konuşmasında Alevi vurgusu yaptı. İlçe başkanına yönetimine Alevileri almasını tavsiye eden Şengül cemevi projesi çağrısında da bulundu, “Narlıdere 30 ilçemiz içerisinde en zor olan ilçelerden bir tanesi. Narlıdere ilçe başkanımıza şunu söylüyorum. Narlıdere’de seçim için çalışmayın. Vatandaşların evine giderken oy istemeyin, onların samimiyetini, güvenini kazanmaya çalışın. En zor anlarında yanında olun. Size yakınlık duyarlarsa bizimle ilgili önyargıları kırılır. Az önce ilçe başkanım çalışmaları anlattı. Maşallah kendisi belediye başkanı gibi. Narlıdere’ye cami ve imam hatip yapalım dedi. Narlıdere’ye bir Cemevi de yapalım. Biz de il başkanlığı olarak size sonuna kadar destek verelim. Bunu yaparken de oy almak için yapmayalım. İlçe teşkilatımızda 3-5 Alevi yöneticimiz olsun. Çünkü önyargıları kırmak kolay değil. Onlar bizi tanırlarsa, samimiyetimize inanırlarsa bizi çok daha iyi anlatırlar. Burada seçimi almak başarı değil. Buradaki vatandaşlarımızın gönlünü kazanmak ülkeye yapacağımız en güzel hizmet olur. Biz kutuplaşmayı bir kenara bırakacağız.”

 

80 MİLYONUN GURURLANACAĞI BİR CUMHURBAŞKANIMIZ VAR

Ak Parti genel başkan yardımcısı ve İzmir milletvekili Hamza Dağ, “6. kongrelerimizi yapıyoruz. Kongrelerimizde geçmiş 3 yılın muhasebesi, gelecek 3 yılın planlamasını yaparız. Kongrelere temmuz ayında başladık. Birçok kongreye iştirak ettim. Her yerde çok güzel coşku var. Ak Parti’nin çok iyi bir teşkilatlanması var. İzmir’deki teşkilatlanmanın aynısı Şırnak’ta da var. Cumhurbaşkanımızı çok yersiz eleştirenler oluyor. Eleştirenlerin hiçbirinin Şırnak’ta teşkilatı yok. Türkiye’de 80 milyonun gururlanacağı bir cumhurbaşkanı var” ifadelerini kullandı. (AK Parti Basın Bürosu)