EGE MECLİSİ - İlçenin 24 mahallesiyle ilgili bilgi veren muhtarlar kentsel dönüşümden başka Bayraklı’nın önem arz eden büyük sorunları olmadığını belirterek, belediyenin çalışmalarından genel olarak memnun olduklarını söyledi. CHP Bayraklı ilçe başkanı Cemalettin Alper’in de katıldığı toplantıda mahallelerde yapılması gerekenler, vatandaşların akıllarındaki sorular ve merak edilen konularla ilgili de fikir alışverişinde bulunuldu.

 

BAYRAKLI YENİLENECEK

İlçe sakinlerinin en çok merak ettiği konuların başında gelen kentsel dönüşüm hakkında konuşan Başkan Karabağ, yenilenen planları anlattı. Doğançay’daki imar planlarıyla ilgili bilgi veren Karabağ, “Doğançay’ın imar planı 2 yıl önce yapıldı. Parselasyon planları yapıldı. O ara değişen yönetmelik gereği bizden yeni bir çalışma istediler onu da yaptık verdik son meclisten geçti. Buradaki tapuları seçimlerden önce dağıtacağız. Orada yeni imar alanında cemevi alanı ayırdık. Oraya güzel bir cemevi yapacağız. Bir cemevi de zaten Nafiz Gürman Mahallesi’nde yapımı bitmek üzere. İlçenin en güzel cemevlerinden biri oldu” dedi. Öte yandan Adalet Mahallesi planları da askıdaydı. Bu ay meclise geliyor. Kesinleşiyor. Adalet Mahallesi Tepekule ve Çay Mahallesi aksı önümüzdeki 10 yıl içinde müthiş olacak. Gümüşpala bölgesinin imar planı bizim açımızdan bitti. İlçe belediyesi olarak biz tamamladık ve büyükşehire gönderdik. Çiçek Mahallesi’nde imar planını revize etmek mümkün değil. Eski plana göre yeni yapılar yapıldı 4 kata kadar. O bölgede durum böyle olunca eski plan hayata geçiyor değiştirme şansımız olmuyor. Ya bu uygulamayı tamamen durdurup, yeni planlama olduktan sonra yapacaksınız veya kentsel dönüşümden vazgeçip, konuyu bizim Gümüşpala’da yaptığımız gibi müteahhitlerle vatandaşlara bırakacaksınız. İmar planlarını değiştirelim, bırakalım vatandaş müteahhitle anlaşsın. Bayraklı’nın çözümü bu” dedi.

 

Muhtarları tek tek dinleyen Karabağ, 24 mahalleyi de sürekli gezdiğini ve yapılması gerekenler hakkında talimatlar vererek, sorun oluşmadan birçok konunun çözüme kavuştuğunu belirtti. Hurdacıların gürültü kirliliği, asfaltlama, bakıma ihtiyaç duyulan yollar gibi konularda da talep ve önerileri alan Başkan Karabağ’a muhtarlar ilçeye desteklerinden dolayı teşekkür etti. (Bayraklı Bld. Basın Bürosu)