EGE MECLİSİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça'nın ulaşım ve turizm sektörlerini canlandıracak bir projeye daha imza attı. Yaklaşık 5.5 milyon liralık yatırımla tamamlanan terminal binası, Foça'ya çok yakıştı.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin gözde turistik ilçesi Foça’nın ulaşımında önemli bir ihtiyaç olan dev projeyi hayata geçirdi. Büyükşehir Belediyesi, ilçe merkezinin trafik yükünü azaltacak, ESHOT otobüsleri ile özel minibüslerin daha geniş ve düzenli bir alanda yolcu indirip bindirmesini sağlayacak ilçe terminali inşaatını tamamladı.

Foça’nın İzmir yönünden girişinde bulunan tarihi Yel Değirmenleri’nin hemen altında inşa edilen terminal, enfes deniz manzarasıyla da ziyaretçilerine ‘Hoş geldiniz’ derken, bina yolcuların tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlanıp inşa edildi. Fevzipaşa Mahallesi’nde 13 bin 500 metrekarelik alanda yer alan yeni ilçe terminali, yaklaşık 5.5 milyon liralık yatırımla hizmete hazır hale geldi.

Terminalde yer alan 40 adet işyeri farklı sektörlerde hizmet verecek; böylelikle alana hareketlilik gelecek. Ayrıca 105 metrekarelik terminal binası içerisinde 3 adet bilet satış acentesi bulunurken, yolcular otobüs beklerken terminalin hemen alt kısmında bulunan lokantada da yemeklerini yiyip çaylarını içebilecekler. (İzmir Büyükşehir Bld. Basın Bürosu)