EGE MECLİSİ -  Türk Kızılay’ı Ege Bölgesi Kan Merkezi’nde düzenlenen kampanyaya Türk Kızılay’ı Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, Genç MÜSİAD Başkanı Mustafa Temel, Teşkilatlanma ve Gençlik Kurulu Komisyonu Başkanı Galip Atar ve Genç MÜSİAD üyeleri katıldı. 

 

Kan bağış kampanyasında konuşan MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, Türk Kızılay’ının kendileri ve ülkemiz için çok önemli olduğunu, afetlerde ilk koşan kuruluş olduğunu ifade ederek, “MÜSİAD İzmir Şubesi olarak, iş dünyasının ihtiyacı olan konularda çalışmalar yaptığımız gibi sosyal sorumluluk alanlarında da faydalı olacak her türlü organizasyona dahil olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda da bugün Gençlik Kurulumuzun organizasyonunda Kızılay’a kan bağışı gerçekleştiriyoruz. Böylesine önemli bir etkinlikte kampanyamıza destek veren ve bugün burada bulunacakları bağışlarla örnek bir davranışa imza atan gençlerimizi tebrik ediyorum. Kan vermek kutsal bir görev. Yılda en az 2-3 kez kan vererek bağışlanan bir ünite kan ile de üç hayat kurtarabiliriz. Sağlıklı olan her vatandaşımızı da gönüllü olarak kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz” dedi.

Türk Kızılay’ı Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök de Türk Kızılay’ının “Güvenli Kan Temini” kapsamında sosyal sorumluluk bilinciyle, hem kan bağışında bulunan, hem de farkındalığı arttıran Genç MÜSİAD ekibine bu kampanyayı düzenledikleri için teşekkür etti.

Dr. Gökay Gök, “Kan bağışı hem verene, hem de alana şifa vermektedir. Kan bağışı vücuda hayat veren, insanlar arasında paylaşmayı sağlayan onurlu bir davranıştır. Afet durumlarında kan bağışının önemi çok daha iyi anlaşılmaktadır. Ancak kan bağışı sadece afet durumlarında değil her zaman düzenli olarak yapılması gerekmektedir” dedi.

Türk Kızılayı Ege Bölgesi Kan Merkezi’nin Bayraklı’daki binasında gerçekleşen kan bağışı sonunda konuşan MÜSİAD İzmir Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Mustafa Temel de bu tür sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini söyledi. (MÜSİAD Basın Bürosu)