EGE MECLİSİ- Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Yukarı Kızılca, Savanda, Bağyurdu ve Armutlu'da bulunan derelerin boşa akan sularının tarımsal amaçlı kullanımı için İzmir DSİ, Bölge Müdürlüğüne başvuruda bulunduklarını ve proje çalışmalarının başladığını söyledi. Kemalpaşa'nın tarım yönünden oldukça büyük bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Karakayalı, "İlçemizde irili ufaklı birçok dere bulunmakta ve bu derelerin suları yılın tamamında hiç kurumadan akmakta. Bu boşa akan suyun heba olmaması için,  DSİ İzmir Bölge Müdürlüğümüze müracaata bulunarak bir gölet projesi çalışması yapılmasını istedik. Bölge Müdürümüz ve personelinin çalışmaları sonucunda projenin hayata geçirilmesi için gerekli çalışmaları başlatıldı. Bunun neticesinde, sulama amaçlı olarak, Yukarı Kızılca, Savanda ve Bağyurdu'na gölet, Armutlu'ya da baraj yapılması için gerekli çalışmalar başlatıldı. Bu çalışmalarımız tamamlandığında, Kemalpaşa'mızın verimli topraklarının su ile bütünleşmesini sağlayacağız. Aynı zamanda proje hayata geçtiğinde tarımsal üretimdeki gelir artışı katlanarak daha da artacak”dedi.

 TOPLU KONUT İÇİN ARSA SATIN ALDIK

Kemalpaşalıların konut ihtiyacını karşılamak için Torbalı yolu üzerinde arsa satın aldıklarını ifade den Karakayalı, “Yaptığımız plan ve uygulamalardan sonra yaklaşık 400 konutu dar gelirli vatandaşlarımıza 40 ay vade ile satmayı düşünüyoruz. Ayrıca yapılacak konutların bir kısmını kent yenileme projesinde takas olarak kullanıp, Kemalpaşa’da çarpık yapılaşmanın önüne geçeceğiz. Hedefimiz modern bir şehircilik anlayışı” dedi.

 FESTİVALLER KENTİ KEMALPAŞA

 Kemalpaşa’nın son 3 yıldır yeni bir döneme geçtiğine dikkat çeken Karakayalı, kentte düzenledikleri festival ve şenliklerle Kemalpaşa’yı marka şehir haline getirdiklerini söyledi.

 Nazarköy Boncuk Şenliği ve Altın Kiraz Kültür ve Sanat Festivali ile ilçeyi turizm merkezi haline getirmek istediklerini belirten Karakayalı, “Boncuk el sanatının ve turizmin gelişmesi için 2009 yılından sonra Kemalpaşa Kaymakamlığı ile birlikte çalışmalara başladık. Şenliğimiz her yıl yoğun katılımlarla gerçekleşiyor. Bu şenlik boncuğun tanıtılması için büyük bir fırsattır. Amacımız Nazarköy’ü turizmin merkezi haline getirerek turistlerin akınına uğramasını sağlamaktır. Ayrıca kirazın başkenti Kemalpaşamız’da düzenlediğimiz Altın Kiraz Kültür ve Sanat Festivali 9 gün boyunca çeşitli etkinliklerle halkımıza coşku dolu anlar yaşatıyoruz. İlçemizi daha iyi tanıtmak ve geliştirmek için elimizden geleni hep beraber yapacağız."dedi.

 SOSYAL BELEDİYECİLİK YAPIYORUZ

 Her şeyden önce insan diyerek yola çıktıklarını belirten Karakayalı bu anlayış doğrultusundan sosyal belediyecilik anlayışını tüm alanlarda yaşama geçirdiklerini ifade etti. Hayata geçirdikleri projelerin halkın büyük beğenisini kazandığını ifade eden Karakayalı şöyle konuştu: “Sosyal belediyecilik anlayışını benimseyen belediyemiz öncelikle hastanemize gidip gelmek isteyen vatandaşlarımıza ücretsiz ulaşım hizmeti vererek aile bütçesine katkı sağlıyor. Bunu yanında geçen yıl 420 öğrencimize ücretsiz dershane hizmeti verdik. Bu yıl bu rakamın 1000 öğrenciye ulaşmasını hedefliyoruz. Eğitimin yanı sıra spor alanında da gençlerimizi unutmadık. 6 spor salonumuzda 13 branşta başvuran herkesin uzman eğitmenler eşliğinde yararlanabileceği ücretsiz spor imkanını halkımıza sunduk. Kadın danışma merkezimizde kadınlarımıza yine ücretsiz psikolojik ve hukuki destek veriyoruz. Seminerlerle yine kadınlarımızın bilgilenmesi için çeşitli eğitimler veriyoruz.”

 YENİ YAŞAM ALANLARI YARATIYORUZ

 Daha modern ve daha yaşanır bir Kemalpaşa için en önemli projelerinden birinin Kemalpaşa Spor ve Rekreasyon Alanı’nın yaşama geçmesi olduğuna değinen Karakayalı, “Sanayisiyle, tarım imkanlarıyla Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilçemiz, yeni projelerimizle spor, kültür ve eğlence gereksinimleri karşılanmış olacak.  Ayrıca 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamladığımız Türkiye’nin en modern pazaryerini önümüzdeki günlerde halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

 İlçenin en önemli sorunlarından biri olan yol çalışmaları konusuna da değinen Karakayalı, başta su, elektrik ve doğalgaz çalışmaları nedeniyle kazı çalışmaları yapılan yolların belediyeyi zor durumda bıraktığını ancak asfaltlama çalışmalarının ivedilikle yapılacağını söyledi. (Ege Meclisi)


6 Haziran 2012 Kemalpaşa Belediye Başkanı... paylaşan: egemeclisi
6 Haziran 2012 Kemalpaşa Belediye Başkanı... paylaşan: egemeclisi