Başbakan Yıldırım: İzmir'den İstanbul'a otoyol yapıyoruz. Yıl sonunda bitirmiş olacağız. İzmir-İstanbul arası 2 saat 50 dakika olacak...

 

Başbakan Binalı Yıldırım Nefes Kredisi İmza ve Tanıtım toplantısında İzmir'e yatırımları anlattı. Geçen hafta çarşamba günü yatırım ortamının iyileştirilmesi için yasa çıkararak yeni bir süreci başlattıklarını ifade eden Başbakan Yıldırım, sermaye erişimine varıncaya kadar büyük bir reformu hayata geçirerek cazibe merkezleri uygulamasını başlattıklarını aktardı. Nefes Kredisi'nin bu noktaya gelmesinde 8 paydaşın emeği bulunduğunu anlatan Yıldırım, bankaların da teminatlarda ölçülü bir tutum sergilemesini istedi. Sürdürülmenin ve yaşatmanın esas alınması gerektiğine dikkat çeken Yıldırım, İzmir ile ilgili yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Yıldırım şunları söyledi:

"İzmir'in büyümesi, hak ettiği yeri alması, marka şehir olması için 15 yıldır elimizden geleni yapıyoruz. Birkaç rakam vermek gerekirse 2006'da İzmir'de bir yılda yapılan kamu yatırımı miktarı 480 bin lira iken bugün bu rakam 2.7 milyar liraya çıktı yani 6 kat arttı. İzmir'in bir dünya şehri olması için hava ulaşımında önemli bir gelişme sağlandı. İç hatlar terminali ülkenin en modern terminali oldu. Bunu 18 ayda yaptık. Dış hatlarda artış var bu daha da artacak. 2000 yılına göre yüzde 400 artış sağlandı 11 milyon yolcu geldi. Toplam 28 ülkeden 70 noktaya uçuş var. İzmir'de 410 kilometre bölünmüş yaptık. Bölünmüş yol uzunluğu bu kentte 810 kilometreye çıktı. İzmir'den İstanbul'a otoyol yapıyoruz. Yıl sonunda bitirmiş olacağız. İzmir-İstanbul arası 2 saat 50 dakika olacak. Bizim amacımız Türkiye'yi dünyanın 10'uncu ülkesi yapmak. İzmir çevre yolu bitti onunla da kalmadık Çiğli'den Çandarlı'ya kadar otoyol yapıyoruz. Dünyanın en uzun köprüsü Çanakkale Köprüsü 2023'e yetişecek. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü kuruluş yıldönümüne armağan olsun." (Yeni Asır)