EGE MECLİSİ - Belediye Başkanlığında dördüncü yılını tamamlayan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, meclis oturumunda dört yıldır birlikte çalıştığı, meclis üyelerine, muhtarlara ve kurum çalışanlarına teşekkür etti. Beşinci yılda da tüm çalışma ekibine başarılar dileyen Pekdaş, Türkiye’nin borcu olmayan, yatırımlarını kendi bütçesinden yapan ender belediyelerden olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. 

 

KOMİSYONLAR BELLİ OLDU

Nisan ayının ilk meclisinin ilk bileşiminde yeni Encümen Üyeleri kapalı oyla belirlenirken, komisyonlarda görev alacak isimler ise açık oylama yöntemiyle belirlendi. Ayrıca Denetim Komisyonu tarafından da 2017 yılının faaliyet raporu CHP Meclis Üyesi ve Denetim Komisyonu Başkanı Nurettin Cem Aksan tarafından okundu. 

 

KONAK, BORÇSUZ BİR BELEDİYE 

Denetim Raporunun okunmasının ardından konuşan Başkan Pekdaş, dört yıllık hizmet dönemine ilişkin bilgiler verdi. Belediyenin tasarruf ederek, geçen dönemden kalan ve İller Bankası’ndan alınan 7 milyon liralık borcu ödedikleri gibi dört yıl içinde 30 trilyonluk kamulaştırma yaptıklarını söyledi. Konak Belediyesi olarak ilçe tarihindeki en büyük toplu kamulaştırmayı yaptıklarını söyleyen Pekdaş, bunun yanında 10 trilyonluk araç ve iş makinası da aldıklarını dile getirdi. Kendi kaynaklarıyla yatırım yapan bir belediye olduklarını ve çalışanlarına da Türkiye ortalamasının üzerinde maaş ödeyen bir belediye olduklarını da hatırlattı. Dört yılda görevlerini titizlikle yerine getiren bir belediye ve borcu olmayan ender belediyelerden olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Başkan Pekdaş, “Konak Belediyesi olarak güçlüysek bütçe dengesini böyle tutturduğumuz içindir. Bu nedenle tüm çalışılma arkadaşlarım teşekkür ederim” dedi. 

 

KARDEŞ İLLERDEN KONUKLAR GELDİ

Meclis oturumunu izleyenler arasında şehir dışından gelen konuklar da vardı. Konak Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘Paylaşan Kentler Oluşturmak’ projesi kapsamında yapılacak olan çalıştay için projede yer alan Denizli Bozkurt, Malatya Hekimhan ve Yozgat Bahadın kardeş belediyelerinden konuklar da meclisi izledi. (Konak Bld.Basın Bürosu)