EGE MECLİSİ - Kendisi de avukat olan Yücel, mesajında meslektaşlarına  seslenerek  "Avukatlarımızın iktidar baskısına, OHAL'in ve KHK'ların hukuksuzluğuna boyun eğmeden verdikleri mücadeleden gurur duyuyoruz" sözlerine yer verdi. Yücel mesajında şunları kaydetti.   

 

AVUKATLARIMIZ YARGININ TEMEL TAŞIDIR

Türkiye'de tüm sıkıntıların, kötüye gidişatın ve toplumsal barışın önündeki en büyük engel adaletsizliktir. İnsanlarımızın uğradıkları haksızlıklar karşısında adaletin tecelli etmemesi, yargı sistemimizin OHAL ve AKP baskısıyla büyük oranda bağımsızlığını yitirmiş olması toplumda hakim olan "Türkiye'de Adalet Yok" duygusunu daha da güçlendirmiştir.

Türkiye'nin böylesine evrensel hukuk kurallarından uzaklaştırıldığı, İktidar baskıları sebebiyle savcılarımızın ve hakimlerimizin adaleti sağlamakta zorlandığı bir dönemde adaletin tecelli etmesi, yasalardan kaynaklanan hakların kullanılabilmesi, vatandaşta anayasal düzene ve yargıya olan inancın yok olmaması için en büyük görev avukatlarımıza düşmektedir.

Cumhuriyetimizin kurucusu, eşsiz lider Mustafa Kemal Atatürk'ün 5 Nisan 1923 tarihinde, Ankara Barosu'nu açtığı gün yargı erkinin temel taşı ve savunma hakkının temsilcisi olan avukatlarımız, o günden bugüne kadar Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin, adalet temellerinde yükselmesi için cansiparane bir mücadele vermektedirler. 

CHP olarak, Avukatlarımızın eksiksiz ve evrensel kuralların işletildiği bir hukuk sisteminin hakim kılındığı, tam bağımsız yargı sisteminin inşa edildiği bir Türkiye'de kutsal görevlerini yerine getirmelerini sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz.

 

OHAL VE KHK'LARA BOYUN EĞMEDEN...

Hak, Hukuk ve Adalet için, Cumhuriyetimizin korunması ve yüceltilmesi için, halkın adalete ve devlete olan güveninin yeniden temini için avukatlarımıza güveniyor ve inanıyoruz. Onların iktidar baskısına, OHAL'in ve KHK'ların hukuksuzluğuna boyun eğmeden verdikleri mücadeleden gurur duyuyoruz.     

Tüm bu duygu ve düşüncelerimle Cumhuriyetimizin, Bağımsız yargının, Savunma hakkının ve Demokrasinin devamı için "  Yargı erkinin temel taşı ve en büyük güvencesi olan Avukatlarımızın  "5 Nisan Avukatlar Günü"nü kutlar, mesleklerinin ve yargının tüm sorunlarının çözülmüş olduğu güzel günler için ortak mücadelede yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim." (CHP İzmir İl Başkanlığı Bqasın Bürosu)