EGE MECLİSİ - İzmir Barosu’nun önceki başkanlarından ve çevre hareketinin bilinen isimlerinden Av. Noyan Özkan, ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı. Anmaya katılanlar Av. Noyan Özkan’ın çalışkanlığı ve mütevazi kişiliğine vurgu yaparlarken, İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, “Onun çevre hareketine, hukukun üstünlüğüne, İzmir’e yapmış olduğu katkıları asla unutmayacağız” dedi.İzmir Barosu’nda 2000-2002 yılları arasında başkanlık görevini yürüten ve 2013 yılında vefat eden Av. Noyan Özkan, Urla Güvendik Mezarlığı’nda bulunan kabri başında anıldı. Anmaya Noyan Özkan’ın eşi Beynun Özkan, İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, Baro Saymanı Muammer Erçoban, avukatlar ve Noyan Özkan’ın sevenleri katıldı.

ÇEVRE HAREKETİNE YAPTIĞI KATKILAR UNUTULMAYACAK

Burada bir konuşma yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, Noyan Özkan’ın çevre hareketi için önemli bir isim olduğunu söyleyerek, çalışmalarının İzmir Barosu’nu bu alanda söz sahibi yaptığını ifade etti. “Onun çevre hareketine, hukukun üstünlüğüne, İzmir’e yapmış olduğu katkıları asla unutmayacağız” diyen Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu’nun bugün de Noyan Özkan’ın başlatmış olduğu çizgiyi Kent ve Çevre Komisyonu’yla devam ettirdiğini ifade etti. Aydın Özcan sözlerini “Tabii sadece çevre anlamında değil, ideal hukuk devletine ulaşma anlamında da hep birlikte mücadele edeceğiz” diyerek bitirdi.

Av. Noyan Özkan’ın eşi Beynun Özkan ise yapmış olduğu konuşmada Noyan Özkan’ın hukukun üstünlüğüne inanan güçlü ve cesur bir insan olduğunu söyleyerek “o gücünü ve cesaretini bilgisinden alırdı. Sürekli bilgisini geliştirirdi” dedi. Beynun Özkan, Noyan Özkan’ın prensipli, durduğu yeri bilen, durduğu yerden yön gösterebilen bir insan olduğunu sözlerine ekledi.

ÇEVRECİ KİŞİLİĞİ İLE İZ BIRAKTI

Anmaya katılan Prof.Dr. Timur Demirbaş ise Özkan’ın çevreci kişiliği ile iz bırakan bir başkan olduğunu söyleyerek, İzmir’de başlayan çevre hukuku bilincinin bütün Türkiye’ye yayıldığını ifade etti. İzmir Barosu’nun çevre hukuku mücadelesini sürdürdüğünü söyleyen Prof.Dr. Timur Demirbaş, “Noyan Özkan gibi insanlara şimdi daha çok ihtiyaç var” dedi.Aynı zamanda İzmir Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi de olan Baro Saymanı Av. Muammer Erçoban “bu tarz ilkeli hukukçular yıllar sonrasında bile insanları buraya getirebiliyorsa, o kimliklerine kişiliklerine duyulan güvenden, örnek insan oluşlarından kaynaklanıyor, Noyan Özkan gibi hukukçuların artması gerekli” dedi.