EGE MECLİSİ - İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, kendisinin de 25. yıl plaketi aldığı tören öncesinde yaptığı konuşmada avukatlık mesleğinin dünyanın en onurlu bununla birlikte en zor mesleklerinden biri olduğunu söyleyerek  “mesleğimizin soylu çınar ağaçları olan sizler dün olduğu gibi yarın da bize yol göstermeye devam edeceksiniz. Genç kuşakların, sizlere, deneyimlerinize ihtiyacı var. Hak ve adaletin gerçekleşmesinde, savunmanın özgür temsilcisi olma bilinciyle yaklaşan, saygın ve onurlu siz meslektaşlarımızın varlığı mesleğimizin geleceği için en büyük umut, en büyük güvencedir” dedi.

 

İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, ülke olarak en çok hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, basın özgürlüğü ile temel hak ve özgürlüklere ihtiyacımız olduğunu söyleyerek, “içinde geçtiğimiz günlerde sadece barolar ve meslektaşlarımız dik duruyor ve bu değerleri savunuyor. Üniversiteler, akademisyenler eski özelliklerini yitirmiş. Hakim ve savcıların Anayasamızın 139 ve devamı maddelerindeki güvenceleri sadece metinlerde kalmış. Darbe anayasası diye beğenmediğimiz 1982 Anayasası’nın bile hükümleri uygulanmıyor. Bu durumda biz hukukçulara büyük görev düşüyor. Hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını hayata geçirmek için mücadele etmek durumundayız” dedi.  

 

Meslekte 25 yılı dolduran 171, 40 yılı dolduran 22 ve 50 yılı dolduran 12 avukatın plaket aldığı törenin ardından gerçekleşen Geleneksel Avukatlar Günü Balosu’na ise önceki dönem Baro Başkanları, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Alp, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şube Başkanı Mümin Durmuş, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği Başkanı Tülin Eraslan ve avukatlar katıldı.

 

İZMİR BAROSU YÖNETİM KURULU 110. YIL PASTASINI GURURLA KESTİ

İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyelerinin birlikte kestikleri 110. yıl pastasının ardından bir konuşma yapan Baro Başkanı Av. Aydın Özcan, “şu an tarihi bir anı hep birlikte paylaşıyoruz. İzmir Barosu 1908 yılında, yani 110 yıl önce ilk başkanımızın, Bekir Behlül Bey’in başkanlığında, Kuvayi Milliye ruhuyla kurulmuş ve emperyalizme karşı mücadele ederek hayata başlamıştır” dedi. Aradan geçen 110 yıla rağmen İzmir Barosu’nun bu çizgiden hiçbir zaman vazgeçmediğini, her zaman emperyalizm ve terörizme karşı, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı, demokrasi, insan hakları ve basın özgürlüğünün yanında yer aldığını söyleyen Av. Aydın Özcan “İzmir Barosu, İzmir duruşunu her yerde göstermiştir ve hiç kimseden, kuruluştan veya makamdan korkmadan göstermeye de devam edecektir” dedi. İzmir Barosu’nun genç ve üstad meslektaşları ile birlikte Cumhuriyet değerlerine, Atatürk’e ve devrimlerine sonuna kadar bağlı kalarak, bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edenlerle, kadın ve çocuklara yönelik şiddet ve istismar vakalarıyla mücadele ettiğini söyleyen Av. Aydın Özcan “bugün İzmir Barosu 110. yaşını kutlarken tarih yazmaya devam ediyor” dedi. İzmir Barosu’nun bütün avukatlarla birlikte yılmadan hukuk devleti için mücadele edeceğini söyleyen Av. Aydın Özcan “avukatlık mesleğini ve baroları ötekileştirmek isteyenlere karşı hep birlikte dimdik ayakta duracağız” dedi.

 

110 YAŞINDA AMA GENÇ BİR BAROYUZ

İzmir Barosu’na katılan genç avukatlarla hızla gençleştiğini ifade eden Av. Aydın Özcan, bu anlamda İzmir Barosu’nun artık uluslararası bir baro olması gerektiğini söyledi. İzmir Barosu’nun dört yıldır uluslararası avukat olmanın önünde en büyük engel olan avukatlara yeşil pasaport verilmemesi konusunu sürekli dile getirdiğini ifade eden Aydın Özcan “bu konuyu kararlılıkla ülke gündeminde tutacağız. Göreceksiniz çok yakın bir zamanda meslektaşlarımızın saygınlığını, uluslararası dava alma önündeki engelleri bir bir aşacağız ve genç meslektaşlarımızı uluslararası birer avukat, İzmir Barosu’nu da uluslararası bir baro yapacağız” dedi. (İzmir Barosu Basın Bürosu)