EGE MECLİSİ - Türk Lirası’ndaki değer kaybı ile ilgili konuşan Bakan Zeybekci, artışın Türkiye'nin gerçeğini yansıtmadığını ve suni hareketlerin bir şekilde geçeceğini söyledi.

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci kurdaki yükselişle ilgili, "Bunlar geçicidir. İşinize bakın, önünüze bakın" dedi.

Bakan Nihat Zeybekci, İstanbul'da  "Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Genel Kurul Toplantısı"nda konuştu. Konuşmasında kurdaki yükselişe değinen Zeybekci, "Bunlar hiçbir şekilde Türkiye'nin gerçeğini yansıtmıyor" dedi.

Zeybekci, "Türkiye'nin 1 yıllık vadeli mükellefiyetlerini gözönüne alın, Merkez Bankası stoklarına bakın, ödeyeceği mükellefiyetlerine bakın... Türkiye'nin fazlası var, kasada fazlası var. Buna rağmen yaşadığımız şeyler Türkiye'nin gerçeğini yansıtmıyor. Bunlar canımızı yakıyor. Fakat bunlar Türkiye'nin kalıcı hastalığı değildir. Bunlar geçicidir. İşinize bakın, önünüze bakın. Bu suni şekildeki hareketlenmeler geçecektir ve Türkiye önüne bakacaktır" diye konuştu.

Türk Lirası bu sabah dolar ve euro karşısında rekor gerileme yaşadı. Dolar/TL 4,1559, Euro/TL de 5,1449 ile rekor seviyeye yükselmişti. (Hürriyet)