EGE MECLİSİ - Bergama, Dikili ve Kınık’ta faaliyet gösteren 1975 üyeye sahip Odada, Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper’i destekleyen Beyaz Liste, 391’e karşı 533 oyla Meclis’te çoğunluğu kazandı.

 

Fikret Ürper ve 2009-2013 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Melih Kahraman’ın listelerinin yarıştığı seçimde oy kullanma oranı yüzde 74 olarak gerçekleşti. 

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından bir açıklama yapan Ürper; Oda’ya yakışan, seviyeli bir seçim dönemi geçirdiklerini belirterek, ilk Meclis Toplantısı’nda Yönetim Kurulu’nun seçilmesinin ardından çalışmalara kaldıkları yerden devam edeceklerini söyledi. 

Beş yıllık görev süreleri içinde Bergama, Dikili ve Kınık’ın kalkınması yönünde çok önemli çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Fikret Ürper, yeni dönemde ilk hedeflerinin BERTO’nun A tipi akreditasyona sahip, üyelerin talep ettiği tüm hizmetleri bütünüyle elektronik ortamda verebilen E-Oda seviyesine ulaşması olduğunu belirtti. 2 Nisan’da açılışı yapılan yeni binanın, bu hedefe ulaşmayı sağlayacak her türlü teknik altyapıyı kendilerine sunduğuna dikkat çeken Ürper, şu değerlendirmeyi yaptı: 

 

“SON SÖZÜ SANDIK SÖYLEDİ”

“Seçim sürecinde yaptığımız işleri ve hedeflerimizi üyelerimize samimi olarak anlattık. Biz ne dersek diyelim son kararı üyelerimiz ve onların iradesinin yansıdığı sandık söyler. Bana ve ekibime yeniden gösterilen teveccühün verdiği motivasyonla çalışmalarımıza artan bir ivme ile devam edeceğiz. Bölgemizin birkaç yıl içinde bambaşka bir çehreye bürüneceğini şimdiden görüyoruz. Bergama, Dikili ve Kınık’ın, bu gelişime uygun ve vizyoner yatırımlara ev sahipliği yapmasını çok önemsiyoruz. Dünyanın en verimli ovalarından birine sahip olmamız ile tarımın; eşsiz Asklepion ve Akropol ile tarih turizminin; sahil beldelerimiz ile deniz-kum-güneş turizminin; ticaretin, hizmet sektörlerinin, sanayinin, lojistiğin ve yenilenebilir enerji sektörünün bir arada ve birbirini engellemeden büyüyebileceği ender yerleşim birimlerinden biriyiz.  Bu olağanüstü fırsatı, insanımızın ortak refahına hizmet eder noktaya çekmek için çalışıyoruz. Bergama’nın gelecek 20 yıllık vizyonunda bu başlıkların hepsinde söz ve karar sahibi bir ilçe olmak var. Bergama Ticaret Odası olarak bizim asli görevimiz arasında, ilçemizin bugününe ilişkin çalışmalar yaparken, geleceğimizi de konuşmak yer alıyor. BERTO, bölgemizin geleceğinde söz ve karar sahibi olmaya devam edecek.” (Bergama Ticaret Odası Basın Bürosu)