EGE MECLİSİ - Konak Belediyesi dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olan ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bu yıl da birçok farklı etkinlikle kutluyor. Günler öncesinden başlayan eğlenceli kutlamalar ilçenin farklı noktalarında gerçekleştiriliyor. Kültür ve Spor müdürlüklerince düzenlenen etkinliklerde binlerce çocuk hem Atatürk’ün emaneti Cumhuriyete olan bağlılıklarını gösteriyor hem de bir araya gelerek keyifli bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşıyor. 

 

DÖRT GÜN ŞENLİK VAR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen ‘Konak’ta Şenlik Var’  etkinlikleri 18 Nisan Çarşamba Agora Parkı’nda başlayacak. Ardından 19 Nisan Perşembe günü Gültepe Şenel Aksu Parkı’nda, 20 Nisan Cuma günü Kılıçreis Mahallesi İhsan Alyanak Parkı’nda ve son olarak da 21 Nisan Cumartesi günü Güzelyalı Fuat Göztepe Parkı’nda gerçekleştirilecek. Bu yıl da binlerce çocuğu buluşturacak şenlikte müzik, illüzyon ve dans gösterileri yer alacak. Konak’ın dört bir yanında yapılacak olan ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ şenlikleri saat 15.00’te başlayacak ve sadece çocuklara değil 7’den 70’e tüm İzmirlilere açık olacak. Eğlenceli gösterilerle keyifli bir gün yaşayacak olan Cumhuriyet sevdalısı minikler Atatürk’ün armağan ettiği bayramı doyasıya kutlayacak. Aynı zamanda 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. yılını da kutlamış olacağız.   

 

FUTBOLDA FİNAL HEYECANI

Öte yandan Spor İşleri Müdürlüğü’nün dört yıldır her 23 Nisan Bayramı’nda düzenlediği ilkokullararası atletizm yarışması ve futbol turnuvası da başladı. Kutlamalar kapsamında ‘İlkokullararası 23 Nisan Futbol Turnuvası’ ile 'İlkokullararası Bebestad Atletizm Oyunları' düzenleniyor. Nisan ayı başından bu yana elemeleri devam eden futbol turnuvasında sona yaklaşıldı. Konak İlçesi’nde eğitim veren ilkokullardan 35 erkek, 21 kız futbol takımının kıyasıya mücadele verdiği turnuva büyük mücadelelere sahne oldu. Toplam 784 minik futbolcu takım olarak finale kalmak için ter döktü. Turnuvanın final maçları ve kupa töreni 20 Nisan Cuma günü Konak Belediyesi’nin Halkapınar’daki yeni spor sahasında yapılacak.

 

MİNİK ATLETLER MADALYALARINA KAVUŞACAK

Diğer taraftan Spor Müdürlüğü’nce ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ kapsamında bir de açılış gerçekleştirilecek. Halkapınar’da yapımı tamamlanan halı sahanın açılışı aynı zamanda 'İlkokullararası Bebestad Atletizm Oyunları'nın finaline de evsahipliği yapacak. ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ kapsamında düzenlenen atletizm oyunlarında minik sporcular kupa ve madalyalarına yeni hizmete girecek olan tesiste kavuşacak. (Konak Bld. Basın Bürosu)