EGE MECLİSİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocukların en sevdiği yazarlardan Muzaffer İzgü'nün adını verdiği Mavişehir'deki "yeni tasarım" parkı Cumartesi günü açıyor.  

 

Geçtiğimiz yıl İzmir'de vefat eden Türk mizahının en önemli yazarlarından Muzaffer İzgü’nün adı, kentin en güzel parklarından birinde yaşatılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir Caher Dudayev Caddesi'nde hayata geçirdiği yenilikçi ve modern çizgileriyle beğeni toplayan parka usta yazarın ismini verdi. Karşıyaka Tramvayı'nın da güzergahında üzerindeki 12 dönüm arazi üzerine kurulan ve hem yeşil dokusu hem de farklı tasarımıyla dikkat çeken park, 21 Nisan Cumartesi g&u uml;nü saat 18.00’de açılacak. Muzaffer İzgü Parkı, her yaş grubuna uygun aktivite alanlarıyla İzmirlilerin nefes alacağı yeni bir buluşma mekanı olmaya aday.

Çocuklara kitap dağıtılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yalı Mahallesi'ndeki parka 242 ağaç ve 8 bin adet çalı grubu dikti. 2 adet yeni nesil çocuk parkıyla renklendirilen alanın ortasında bin 300 metrekarelik özel yansıma havuzu oluşturuldu. Doğayı örnek alarak yapılan havuz un içerisinde bulunan doğal taşlar ise mekana canlılık kattı. Sadelikten yana tasarımıyla dikkat çeken Muzaffer İzgü Parkı, İzmirlilerin "stresten kaçış noktası" olacak. Çimler üzerinde kurulan gösteri alanı ise renkli aktivitelere evsahipliği yapacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, açılış törenine gelen çocuklara Muzaffer İzgü'nün 500 kitabını dağıtacak. Gerçekleştirilecek okuma atölyelerinde ise yazar Bekir Yurdakul, Eşref Karadağ ve Özgür Danışman, çocuklara İzgü’nün eserlerini okuyacak. (iİzmir BŞB. Bld. Basın Bürosu)