CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan ve 5 buçuk saat süren MYK’de ana gündem maddesi erken seçim oldu. Kılıçdaroğlu’nun seçimlerin Haziran'da yapılmasına ilişkin ‘’Yangından mal kaçırır gibi’’ yorumu yaptığı belirtildi. Kulislerde, seçim sürecinin çok kısa olması nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olma olasılığının güçlendiği yorumları yapıldı.

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan ve 5 buçuk saat süren MYK’de ana gündem maddesi erken seçim oldu. Kılıçdaroğlu’nun seçimlerin Haziran'da yapılmasına ilişkin ‘’Yangından mal kaçırır gibi’’ yorumu yaptığı belirtilirken, kurmaylarına ‘’Biz seçime hazırız, biz kazanacağız. Bu yıl bir demokrasi yılı olacak’’ dediği öğrenildi. Kulislerde, seçim sürecinin çok kısa olması nedeniyle Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olma olasılığının güçlendiği yorumları yapıldı.

 

MYK’de alınan karara göre cumhurbaşkanı adayı vemilletvekili adaylarının belirlenmesinde süreç hızlandırılacak. MYK’de seçim bildirgesi, hayır cephesi ile ilgili “güç birliği” ilkelerini belirleme dahil, seçim hazırlıklarına dönük görev dağılımının da en kısa sürede yapılması planlandı. Ayrıca Temel Karamollaoğlu, Meral Akşener’in de aralarında bulunduğu hayır bileşenlerini oluşturan parti liderleriyle Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı heyetlerin tekrar görüşmesi kararı alındı. Görüşmelerin önümüzdeki hafta sonuna kadar bitmesi öngörülüyor. Özellikle cumhurbaşkanı adayı ismi üzerinde durulması beklenen görüşmelerde çalışmalar ‘’ilkeler’’bazında yürütülecek. (Cumhuriyet)