Yalçın Ertan tek aday olarak seçime girerken, 2007 yılından bu yana Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Halil Şahin iki dönem kuralı gereği aday olmadı. Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Genel Kurulu'nda yapılan seçimde, yönetim kurulu başkanlığına 42 oyla Yalçın Ertan seçildi. Yalçın Ertan, Servet Eröcal ve Halil Şahin'den sonra birliğin üçüncü başkanı oldu.

 

Geçmiş dönemlerde Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ve Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurullarında görevler üstlenen Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, 2018-22 döneminde Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu'nda yer aldı.

Genel kurulda konuşan Halil Şahin, 2007 yılından bugüne kadar Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu'nda ve Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu'nda uyumlu bir ekip çalışması yaptıklarını, Ege Bölgesi'nin ve demir ve demirdışı metaller sektörünün sorunlarının çözümü için mesai harcadıklarını dile getirdi. Şahin, "Yeni dönemde, yeni yönetim kurulumuzun bizden daha iyi çalışmalarına imza atacağına inanıyorum. Birlikte çalıştığım, yönetim kurulu üyelerimize, birlik başkanlarımıza ve Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği çalışanlarına emekleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

3 NESİL AYNI LİSTEDE

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği'nin Genel Kurulu'nda 3 nesil, seçilen aynı listede yer aldı. Norm Holding Onursal Başkanı Nedim Uysal, Yönetim Kurulu'nda yer alırken, oğlu Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Uysal, yedek yönetim kurulu listesine girdi, torunu Nedim Uysal ise Denetim Kurulu üyesi oldu. (DHA)