İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu görüştü. Görüşmenin adrından konuşan Akşener " Bugün İYİ partinin bizlerin önüne kurulan tuzakların aşılmasında sayın Karamollaoğlu ve arkadaşlarının katkıları yakinen biliyoruz. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İYİ Parti olarak tuzak ve hile kovma masası kurmayı düşünüyoruz. Sayın Karamollaoğlu ile uzun bir Türkiye değerlendirmesi yaptık." dedi

İYİ Parti genel Başkanı Meral Akşener Karamollaoğlu’nu odasının kapısında beklerken bir süre basın mensuplarıyla sohbet etti. Daha sonra Karamollaoğlu ve kurmayları İYİ Parti Genel Merkezi’ne geldi. Akşener, Karamollaoğlu’nu kapıda karşılarken basın mensuplarının görüntü almak için Karamollaoğlu’ndan kendilerine dönmesi üzerine Saadet Partisi Lideri esprili bir yanıt vererek ‘Her kameraya ayrı dönecek olursak otuz kere dönmemiz gerekiyor’ diye konuştu.

AKŞENER: GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK

Görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapan Akşener “Son gelişmeleri değerlendirdik. Bugün İYİ partinin bizlerin önüne kurulan tuzakların aşılmasında sayın Karamollaoğlu ve arkadaşlarının katkıları yakinen biliyoruz. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İYİ Parti olarak tuzak ve hile kovma masası kurmayı düşünüyoruz.  Sayın Karamollaoğlu ile uzun bir Türkiye değerlendirmesi yaptık. Görüşmelerimiz sürecek” dedi.

KARAMOLLAOĞLU: GELİŞMELERİ SON BİR DEFA DAHA NETİCELENDİRMEYE ÇALIŞACAĞIZ

24 Haziran´da seçime giderken programların sıkıştığını ifade eden Karamollaoğlu ise İYİ Parti’nin zor bir dönemden geçtiğini söyledi. İYİ Parti’nin bu zor dönemi başarılı bir şekilde atlattıklarını söyleyen Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

"Ümit ediyorum ki ben bizim bu görüşmelerimiz devam edecek. İnşallah seçimlerde iyi bir netice alacağız. Türkiye’mizin geleceği hakikaten bu seçimler de belirlenecek. Allah yardımcımız olsun. Zor bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde aslında elbette ittifaklara ihtiyacımız var. Biz bunu bir kutuplaşma, kamplaşma olarak da görmüyoruz. İnşallah tekrar kendileri ile bu haftanın sonuna doğru bir görüşmemiz olur. Gelişmeleri bir defa daha son celsede neticelendirmeye çalışacağız."

Karamollaoğlu, Abdullah Gül isminde CHP ile SP’nin anlaştığı yönündeki iddianın hatırlatılması üzerine, "Şu sıralarda takdir edersiniz ki bu tip detay konuları hakkında fikir beyan etmek isabetli olmaz. Bu ancak netice elde edilince kamuoyuna duyurulur. Bundan farklı bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum" yanıtını verdi.

YARINKİ ADRES ABDULLAH GÜL

Karamollaoğlu, yarın da 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşecek. Buradaki en büyük sıkıntı olarak İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in adaylığını açıklaması görülüyor. Ortak adaylı bir formülde, Akşener’in adaylıktan çekilmesi için ikna edilmesi gerekiyor.(Posta)