AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Eski Başkanı Adil Yüksel, 24 Haziran tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için AK Parti’den aday adaylığını açıkladı. İl başkanlığında adaylık başvurusunda bulunan Yüksel’e büyük destek geldi. Gençlerle birlikte adaylık başvurusunu yapan Yüksel, mecliste gençlerin sesi olmak istediğini kaydetti.

 

Göreve hazırım

Genç yaşta AK Parti’de siyasete başladığını hatırlatan Yüksel, “ 2006 yılında AK Parti ile siyasi hayatıma başladım. Gelinen süreçte partimin çeşitli kademelerinde görev aldıktan sonra İl Gençlik Kolları Başkanlığı’yla İzmir’deki gençlerin sesi olduk. Şimdide sadece İzmir’deki genç kardeşlerimizin değil Türkiye’de ki genç kardeşlerimizin sesi olmak için gönül verdiğim partimden milletvekilliği adaylık başvurumu gerçekleştirdim” dedi.

 

Kalkınma gençlerle olacak

AK Parti’nin her zaman ilklerin ve yeniliklerin partisi olduğunu kaydeden Yüksel, “ AK Parti dönemiyle birlikte ülkemiz hızla ve emin adımlarla büyümesini gerçekleştirmiş, dünyada söz sahibi olan bir konuma gelmiştir. Gelinen noktada partimizin ülkemiz için koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi genç nesillerle olacaktır. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın öncülüğünde ülkemizde kalkınma gençlerle olacaktır. Bu önemli süreçte üzerime düşecek göreve hazırım” ifadelerini kullandı.

 

Gençlere teşekkürler

Siyasi yaşantısının her alanında en büyük desteği gençlerden aldığını ifade eden Yüksel, “ İzmir’de başlattığımız gençlik hareketi ile partimizin koyduğu hedeflere doğru önemli ilerlemeler kaydettik. Bu başarıyı da gençlerle birlikte başardık. Bugüne kadar olduğu gibi bugünde yanımızda olan, desteklerini hiç esirgemeyen gençlerimize teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Adil Yüksel Kimdir?

14 Eylül 1988 tarihinde, Balkanlar’dan göç eden bir ailenin çocuğu olarak, İzmir'de dünyaya geldi. Eğitim hayatını İzmir'de tamamlayarak, Dokuz Eylül Üniversitesi,İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Ortağı olduğu ‘’DETAŞ Proje Yönetimi’’ şirketinde, proje yönetimi ve teknik danışmanlık konularında faaliyet göstermekte olup, hali hazırda mühendislik bilimi ve çevre konusundaki araştırmalarına devam etmektedir. 2006 yılında AK Parti ile siyasi hayatına başlamıştır. 2009 yılına kadar İzmir Gaziemir Gençlik Kolları İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. 2011 yılında İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi ile Yönetim Kurulu Üyesi seçilmiş, Teşkilat Başkan Yardımcılığı ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2015 yılında yapılan İzmir İl Kongresi ile Yedek Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur. Yine 2015 yılında yapılan İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi’nde Yönetim Kurulu Üyesi olmasıyla gençlik kolları siyasetine geri dönmüş, Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. 2015 yılı 7 Haziran seçimleri sonrası İzmir İl Gençlik Kolları Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. 2016 yılı Ocak ayında İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı olarak göreve getirildi. 2018 yıl Nisan ayı itibari ile İl Başkanlığı görevini devretti. (AK PARTİ Basın Bürosu)