EGE MECLİSİ - 26 - 28 Nisan tarihlerinde fuarizmir’de gerçekleştirilen Fashion Prime – 1. Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı, tekstil sektörünün ürettiği ve kullandığı tüm ürünleri ziyaretçilerine sundu. İzmir ve Türkiye’ye tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon yan sanayi sektöründe yeni bir soluk getiren, yerli yabancı alıcıları buluşturan fuar, sektör temsilcilerini de mutlu etti. Tekstil sektörünün alt dallarını buluşturan fuarda rengarenk stantlar ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Çeşitli kurum, oda ve dernek başkanları, fuarın önümüzdeki yıllarda büyük bir gelişme göstereceğini kaydetti. 

 

Doğan: “Üç yıl içinde ilk üçte” 

Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sanayici İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sadi Doğan, “İlk yıl olmasına rağmen gelişmeleri çok olumlu buluyorum. Önümüzdeki yıl en az iki katına çıkacağını düşünüyorum. Üç yıl içinde de ilk üç arasına gireceğini düşünüyorum. İzmir’de büyük bir buluşma oldu ve gitgide büyüyecek. Mermer Fuarı ve IF Wedding Fashion İzmir Fuarı’ndan sonra ilk üçe girecek olan fuar bu. Türkiye’nin lokomotif ihracat sektörlerinden bir tanesidir tekstil. Bu fuar da alt yapısı... En çok istihdam sağlanan bir sektör. Gelecek yıllarımızda ilk üçe aday olduğunun altını çizerek söylüyorum. Beklediğimizden daha iyi olduğunu da eklemek istiyorum” ifadelerini kullandı. 


Pehlivan: “İzmir’in vitrin olma özelliğini perçinleyecek” 

Konfeksiyon Yan Sanayicileri Derneği (KYSD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pehlivan, “İzmir için sektörün boşluğunu dolduran bir fuar oldu. Tekstil, yan sanayi ve aksesuar konusunda boşluk vardı. İzmir’den iletişim halinde olduğumuz herkes gerçekten çok mutlu. İstanbul’a gelmek zorunda kalıyorlardı. İlk fuarda, çok kısa bir zamanda 105 katılımcı sağlamak gerçekten başarı. Biz KYSD olarak başarılı olacağını hissediyorduk. İZFAŞ’ın yaklaşımı da çok iyiydi. Sonuçlar da iyi olacak. İlki ama çok sahiplenilen bir fuar. Devamlılığının olduğuna inandığımız bir fuar. Bu fuarla İzmir hazır giyim sektörü gündeme geldi. Zaten IF Wedding Fuarı İzmir’in bir markasıydı, bu ciddi organizasyonla yeniden akıllara düştü. Bu unutulacak bir şey değil. İzmir’in vitrin olabilme özelliğini ciddi anlamda perçinleyen bir fuar burası. Fuara katılmayıp, gezdikten sonra önümüzdeki fuara katılmak isteyen arkadaşlarımız var. Sonuçlarını zaman içinde pozitif olarak alacağımızı düşünüyorum” diye konuştu. 

 

Avcı: “Manevi destekçisiyiz” 

Mimar Kemalettin Moda Merkezi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Avcı, “Fuar gayet iyi, arkadaşlarımızın yüzü de gülüyor. Seneye birçok arkadaşımız daha katılacak. Gelinlik fuarı da böyle başlamıştı. Önümüzdeki sene için tarihi de belirleyeceğiz. Mimar Kemalettin her zaman manevi destekçi. Seneye daha da güzel bir fuar olacak” dedi. 

 

Sertbaş: “Fuarlar olmazsa olmaz” 

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Sertbaş, “Tedarikçi çok önemli bizim için. Elimizin altında sürekli tedarikçilerimiz hazır. Hem ürünleri hem güçleriyle elimizin altında olması gerekiyor. Bu yüzden bu tür fuarlar çok önemli. Kimin ne yaptığını görmek, tanışmak açısından çok faydalı. İzmirli tedarikçilerimize nispeten hakimiz ama İstanbul ya da başka şehirlerdekine ulaşmamız zor oluyordu. Bu tür fuarlar bunu sağlıyor. Eğer herkes destek verirse bir sonraki fuar iki katına çıkar diye düşünüyorum. Hazır giyimde fuarlar olmazsa olmazımız” şeklinde konuştu. 

 

Katılımcılar da mutlu ayrıldı 

Tekstil sektörünü bir araya getiren ve üç gün süren Fashion Prime – 1. Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı’ndan katılımcılar da mutlu ayrıldı. Fuarda ortak görüş, bir sonraki fuara daha güçlü şekilde katılım sağlamak oldu. 

 

Firma sahibi Gökhan Çetinkaya, özellikle fuar merkezini çok beğendiklerinin belirterek, “Stantlar da çok güzel, tam olarak aksesuar için yapılmış. Biz fuar olduğu sürece katılmayı düşünüyoruz. İstanbul firmasıyız. İzmir’e yeterli önemi vermediğimizi düşünüyoruz. Bundan sonra İzmir’e bir şube açacağız hem de İzmirli firmalara kendimizi daha iyi tanıtacağız Fuarın birincisi böyle başladıysa devamı gelecektir. Bu hol sadece İstanbul’daki aksesuar firmalarına yetmez. İyi tanıtılırsa, geri dönüşler sonrasında daha iyi olacak. Yan sanayi olmadan tam sanayi olmaz. Fuar genişleı, İstanbul firmaları davet edilse bu holler yetmez” ifadelerini kullandı. 

 

Firma Sahibi Nurettin Sepetçi ise “Kesinlikle doğru bir adım. İzmir için iyi bir başlangıç oldu . Devamı gelmeli diye düşünüyorum. Fuarcılık anlamında eksiği yoktu. Daha iyi tanıtımlarla ileriye gideceğini düşünüyorum. Sadece İzmir firmalarına mahsus değil dışarıdan gelen firmalar da var. Katılımcı ziyaretçi anlamında da artış olacağını düşünüyorum” dedi. 

 

Koordinatör Cenk Ünal, “Fuar alanı olarak gayet başarılı. İzmir fuar alanını beğeniyoruz, sektör olarak da mantıklı bir yer. Tarih olarak daha farklı bir zaman seçilebilir. Bu fuarda her şey var. Herhangi bir üreticinin girip bir senelik tüm ihtiyacını karşılayıp çıkabileceği bir fuar haline gelebilir.” şeklinde konuştu. 

 

Osman Gazi Altınbıçak, “Fuar çok mantıklı, böyle bir şey yapılması zaten gerekiyordu. Biraz daha erken yapılabilir. İnsanlar koleksiyonunu açmadan yapılırsa daha mantıklı olur. Bu fuarın geleceği olacağına inanıyorum. Fikir çok önemliydi, güzel bir fikir” dedi. 

 

Pazarlama Müdürü Yaşar Kurt, “Katılımcının iyi olması bizim için çok pozitif oldu. Önümüzdeki sene için daha iyi projelerimiz var. Çeşit olayımız çok fazla. Seneye hepsini getireceğiz. Hepimiz için iyi oldu, harika bana göre. Ziyarete gelen arkadaşlarım bu sene katılmadı ancak seneye katılma kararı aldı. Bu holün komple dolacağını düşünüyorum. Bizim de çok hoşumuza gitti” ifadelerini kullandı. (İZFAŞ Basın Bürosu)