İzmir Barosu için ilk aday ortaya çıktı. İzmir komuoyunda çevreci avukat olarak bilinen Enis Dinçeroğlu Aydın Özcan'dan boşalan baro başkanlığına aday olduğunu açıkladı...

 

İşte kendi kaleminden Baro Başkan Adayı Avukat Enis Dinçeroğlu'nun özgeçmişi...

"1950 yılında İzmir Göztepe’de doğdum. Hâkimiyeti Milliye İlkokulu, Karataş Ortaokulu, Atatürk Lisesinden mezun olarak, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini 1973 yılında bitirerek, İzmir Barosunda avukatlık mesleğine başladım. 1980-1983 yılları arasında İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptım. 1994-1998 İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık ve İştiraklerinin Baş Hukuk Danışmanlığı görevini yaptım. Ayrıca yine bu yıllarda Ege Belediyeler Birliği Hukuk Danışmanlığı görevini ifa ettim. Bu görev süresi içinde çeşitli seminerler düzenlemek, bildiri sunmak merkezi hükümet nezdinde mahalli idareler reform çalışmalarına bizzat katılmak ve Ege ve Kıyı Ege Belediyeler Birliğinin mensubu olan Belediyelere görüş bildirmek suretiyle hukuki ve idari hizmetlerde bulundum. Hazırlanan Mahalli İdareler Reform Tasarılarında Ege Belediyeler Birliğini temsilen TBMM ve İçişleri Bakanlığı nezdinde çalışmalara bizzat katıldım. 2004 yılından bu yana Kıyı Ege Belediyeler Birliği vekilliği ve Hukuk Danışmanlığı görevini ifa etmekteyim.

1997-2004 İzmir Büyükşehir Belediyesi ve iştirakleri ile birlikte katılınan Kamu İhale Kanunu, 2886 sayılı DİK, 5018 sayılı Kamu Mali Kontrol Kanunu, Belediye Mevzuatı ile Yerel Yönetimler Mevzuatı kapsamında çok sayıda meslek içi eğitim seminerinde eğitim verdim. 1997-2010 Ege Belediyeler Birliği ile Türkiye Belediyeler Birliğinin Belediye Mevzuatı hakkında düzenlendiği çok sayıda hizmet içi eğitim seminerine konuşmacı olarak katıldım. 2005-2011 yılları arasında çeşitli şirket ve kurumlardan alınan Stratejik Planlama eğitimlerine aktif olarak katılım ve çeşitli belediyelerin stratejik planları ve iç kontrol standartları ve standart dosya planlarının hazırlanması, konusunda bizzat eğitim verdim. Bölgesel Kalkınma Planlarının Hazırlanması ve Gediz Havza Planlaması çalışmalarında aktif olarak çalıştı AB Mevzuatı ve Yerel Yönetimler ile ilgili eğitim çalışmalarına bölgeyi temsilen aktif olarak katıldım. 1980 yılından bu yana İzmir Barosu vekili olarak Çevre Hukukundan doğan çeşitli idari davaları takip etmekteyim ve ayrıca halen Türkiye Barolar Birliği Kent ve Çevre Komisyonu Yönetim Kurulu üyeliği görevini ifa etmekteyim.

Evliyim, bir kız, bir erkek olmak üzere iki çocuğum var.

Gayrimenkul hukuku, tapu, kadastro, orman, imar ve şehir planlaması, sit alanları, belediyecilik, mahalli idareler mevzuatı gibi konularında yayımlanan çeşitli çalışmalarım bulunmaktadır.

Ülkemizin içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında hukukun yeniden ihyası sürecinde; Atatürk İlke ve İnkılâpları ile Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesi ve ilkelerinin yeniden tesisini sağlamak gerektiği ve bu yolda mücadele verilmesi baroların görevlerindendir. DEMOKRASİ, İNSAN HAKLARI, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ sağlamak amacıyla İzmir Barosu Başkanlığına adaylığımı açıklıyorum. 

Av. Hüseyin Enis DİNÇEROĞLU"