AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı: "Cumhur İttifakında, Büyük Birlik Partisi’ne parti listesinde yer verilecek."Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yle bir araya gelmiş görüşmede BBP'nin ittifakta nasıl yer alacağı konuşulmuştu. Destici, ittifak için, "Biz elbette ki parti olarak kendi kurumsal kimliğimizle girmeyi arzu ederiz. Bu sadece bizim değil, cumhur ittifakının ana bileşenleri olan MHP, AK Parti ve BBP’nin birlikte vereceği bir karardır" açıklamasını yapmıştı.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise, Cumhur İttifakında, Büyük Birlik Partisi’ne parti listesinde yer verileceğini açıkladı. 

Yazıcı şunları söyledi:

(Muhalefetin ittfakı) Hayırlı olsun, zorlandılar ama sonuçta bir araya geldiler. ‘Zor ittifak’ demek gerekir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, oluşturduğu kurgu itibarıyla siyasetin de şekillenmesini zorunlu hale getiren bir model. Çıta yükseldi, yürütme görevi için 50+1 oy gerekiyor ve bunun için birbirine yakın kümeler, birbirine yakın siyaset izleyenler birleşecek. Ama saydığınız muhalefet, geçmişten kavgalı... Zor ittifak.

(Cumhur İttifakı) Bizim bu seçimde ittifakımız MHP ve BBP ile oluyor. MHP ile AK Parti'nin ittifakı oy pusulasında da görünür halde olacak. Ama BBP ile yapacağımız ittifak, mutabık kalınacak yerde ve sayıda gerçekleşecek; henüz netleşmiş değil. Genel başkanımız belirleyecek ve karşı tarafın da kabulu önemli. Parti listelerinden yer vermek suretiyle ittifakı gerçekleştirmiş olacağız. Sayı verirsem tahmini bir şey olur, netleşince sizlerle paylaşırız.(Posta)