EGE MECLİSİ - Manisa'da, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun aday olmasını isteyenler, Manisa Adliyesi'ne giderek ilçe seçim kurullarına imza verdi. CHP'liler de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun çağrısına uyarak, Akşener ve Karamollaoğlu için imza attı.

Manisa'da, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun 100 bin imzayla cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için ilçe seçim kurullarında hareketlilik başladı. Vatandaşlar, Manisa Adliyesi'ne giderek, Yunusemre ve Şehzadeler ilçe seçim kurullarına imza verdi. Sabahın erken saatlerinde başlayan hareketlilik, ilerleyen saatlerde hızlandı. İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ümit Akdağ; İYİ Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Güldane Dörtbudak, İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Filiz Tuğçe Ayrancı ve beraberindeki partililerle birlikte sabahın erken saatlerinde imza dilekçesini vermek üzere Manisa Adliyesi'ne geldi. İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ümit Akdağ, 5 gün boyunca adliyede olacaklarını belirterek, vatandaşlara imza dilekçelerini vermeleri yönünde çağrı yaptı. Akşener'in Cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için 17 ilçede koordine olduklarını kaydeden Akdağ, milletin yarınları ve demokratik bir ülke için mücadele ettiklerini söyledi.

Öte yandan, CHP Yunusemre İlçe Başkanlığı yönetimi üyeleri de Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'demokrasinin önünü açın' çağrısına uyarak Manisa Adliyesi'ne gelip seçim kurullarına Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu için imza verdi.

Aydın'da seçmenler, 100 bin imza için kuyrukta

Aydın'ın Efeler ilçesindeki seçmenler, cumhurbaşkanı adayı göstermek istediği kişilere imza vermek için İlçe Seçim Kurulu'nda uzun kuyruklar oluşturdu.

Seçim takvimine göre, seçmen tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilecek isimler için imza verme işlemi bugün itibarıyla başladı. Vatandaşlar, aday göstermek istedikleri kişiler için bağlı bulundukları ilçe seçim kuruluna imzaya koştu. 9 Mayıs'a kadar devam edecek imza işlemi için vatandaşlar, bugün saat 08.00'den itibaren ilçe seçim kurullarına gitmeye başladı. Aydın Efeler İlçesi Seçim Kurulu'nda da imza atmak için gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Vatan Partisi Aydın İl Başkanı Emre Albayrak, "4-9 Mayıs tarihleri arasında her gün 08.30-20.00 arasında seçim kurulları açık olacak. Vatandaşlarımızı iradelerine sahip çıkmalarına çağırıyoruz. Buraya gelerek adaylarını göstersinler. Aydın'da bizim asgari imza hedefimiz 4 bin olacak. Yani 100 bin imzanın 25'te birini Aydın'dan toplayacağız. Daha sonra da önümüze bakacağız" dedi.

AYDIN'DA HEDEF 10 BİN İMZA

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner de "Vatandaşlar kendilerine yapılan her türlü tehdide ve baskıya rağmen, buraya gelerek imzalarını vermekteler. Bu demokrasinin bir güzelliğidir. 100 bin imza hedefiyle ortaya çıktık ama inanıyoruz ki bu 100 binlerde kalmayacak ve 1 milyona doğru gidecektir. Eğer ki bugün 100 bin imzayı aştığımız takdirde 5 gün içinde gelecek olan imzalarla 1 milyon hedefini bulabiliriz" diye konuştu. (Nermin UÇTU-Burhan CEYHAN/DHA)