EGE MECLİSİ - AK Parti İzmir milletvekili aday adayları, 24 Haziran seçimleri öncesinde ilk sınavını yarın (cumartesi) eğilim yoklamasında verecek. Halkapınar Spor Salonu'nda yapılacak olan eğilim yoklamasında aday adayları salonun içerisine alınmayacak. Teşkilat üyeleri, 216 kişilik çarşaf listede, oy vermek istedikleri milletvekili aday adayları için işaretleme yapabilecek.

 

AK Parti İzmir milletvekili aday adaylık süresi sona erdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında siyaset yapmak isteyenler, yarın ilk sınavını verecek. Teşkilat üyelerinin katılacağı eğilim yoklaması, Halkapınar Spor Salonu'nda 10.00 ile 16.00 saatleri arasında yapılacak. Temayül yoklamasında, süreci AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin yönetecek. Aday adayları, oy kullanılacak olan salona alınmayacak. İsteyenler, salonun dışında propaganda yapabilecek. İlçelerdeki kadın kolları, gençlik kolları ana kademe, mahalle başkanları varsa belediye başkanları, meclis üyeleri oy kullanacak. Aday adayları oy kullanamayacak ama aday adayı olan mevcut milletvekilleri oy kullanma hakkına sahip.

 

30 İLÇE İÇİN 30 SANDIK

Salona, 30 ilçe için 30 sandık kuruldu. 1'inci ve 2'inci bölge sandıkları karşılıklı olarak sıralandı. Her sandığın arkasına da ikişer adet kabin konuldu. Teşkilat üyeleri 216 milletvekili aday adayının yer aldığı çarşaf listeyi inceledikten sonra işaretleme yapabilecek. Her bölgeden 14'er milletvekili çıkarılacağı için teşkilat 14'ün üstünde işaretleme yapamayacak. 14'ten fazla ismin işaretlenmesi halinde bu oylar geçersiz sayılacak. Oy verme işlemi bittikten sonra her ilçe ile ilgili tutanaklar tutulacak ve oylar ayrı ayrı torbalarda toplanıp genel merkeze sayıma gönderilecek. Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Hüseyin Özkan, işaretleme işleminin uzun sürdüğünü, bu nedenle  her ilçe için ayrı sandık kurduklarını belirtti. Teşkilatın rahat çalışabilmesi için gerekli önlemlerin alındığını da ifade eden Özkan, hızlı bir şekilde oy verme işlemini gerçekleştirmek istediklerini söyledi. (Umut KARAKOYUN/DHA)