Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün kendi imkanlarıyla yürüttüğü 18 kilometrelik alanda hem yatak ve şev düzenlemesi yapıldı, hem de yapay bir ada tesis edildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatıyla İzmir’e yepyeni bir cazibe merkezi kazandırılması için başlatılan çalışmaların ilk safhası tamamlandı.

 

Çalışmalar 2 Yıl Sürdü

2015 yılında başlanan çalışma kapsamında 22 kilometrelik dere yatağının 18 kilometresinde yatak temizliği ve şev düzenlemesi yapılırken rekreasyon amaçlı yapay bir ada da inşa edildi. Çalışmalar kapsamında 3 milyon 548 bin 310 metreküp kazı, 4 milyon 360 bin 685 metreküp taşıma ve 46 bin 500 metreküp de taş tahkimatı yapıldı. 2 yıl süren çalışmalar sonucu 275 bin metrekare alan kazanıldı ve rekreasyon çalışması yapılmak üzere Torbalı Belediyesi’ne teslim edildi.

 

50 Yıllık Talep Gerçek Oldu

Fetrek Çayı’nın ıslahı hususunda bölge halkının 50 yıllık bir talebi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Islahını kendi imkanlarıyla DSİ’nin yaptığı bu proje yeşil alanlar, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, cafeler ve anfi tiyatroların bulunacağı muazzam bir yer olacak. Ayrıca 

2 adet köprü içinde çalışmalara kısa zamanda başlanacak” diye konuştu. (DSİ Basın Bürosu)