EGE MECLİSİ - Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma gösteriminde CHP Güzelbahçe Gençlik ve Kadın Kolları’nda üye genç ve kadınların rol aldığı “Ah be güzel abim” adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Gençlik Kolları Başkanı Devrim Seyrek’in yazıp yönettiği ve rol aldığı oyunda Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın darağacına gidişi, yargılanma süreci ve annelerinin yaşadıkları dramatik bir dille anlatılırken, izleyenlerin zaman zaman göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.

 

Tiyatro gösterisi öncesinde bir konuşma yapan CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, “Biz 78 kuşağı, 68 kuşağından bayrağı devraldık. Biz de bu bayrağı şimdi Gezi gençliğine, gezi kuşağına devrediyoruz” dedi.

“Biz, Atatürk’ün bize emanet ettiği cumhuriyeti korumak için yüreğimizi, canımızı, kanımızı ortaya koyduk” diyen CHP İlçe Başkanı Çam, “O kaçak sarayda oturan ne yaparsa yapsın, 25 Haziran’da biz zafere ulaşacağız. Bu ülkeyi yine zor günlerden solcular, devrimciler, Atatürkçüler çıkaracak.Ülkemize demokrasinin tekrar gelmesi için diktatörlere 50+1’i göstermeyeceğiz. Kazanan demokrasi olacak, kazanan millet olacak” diye konuştu.

Tiyatro gösterisini CHP milletvekili aday adaylarından Altan İnanç, Ednan Aslan ve Yolcu Bilginç’in yanı sıra Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş izledi. (CHP Güzelbahçe Basın Bürosu)