EGE MECLİSİ - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir milletvekili aday adayları, başvurularını genel merkeze yaptı. İzmir için yapılan başvuru sayısı toplam 106. 1'inci bölgeden 48, 2'inci bölgeden ise 52 kişi başvuruda bulunurken, yine İzmir'den başvuru yapan 6 kişi ise aday adaylığı için bölge belirtmedi. İzmir'de adayların belirlenmesi için oluşturulan komisyonun başında yer alan CHP'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, aday adayları için örgütle görüşmeler yapılacağını, son olarak da anket yaptırarak adayları belirleyeceklerini söyledi.

CHP'de aday adaylık süresi sona erdi. İzmir'de aktif siyaset yapan bir çok isim, aday adaylık başvurusunda bulunurken, geçmiş yıllarda da meclise girmek isteyenler, bu dönem bir kez daha şansını denemek için yola çıktı. Listede, siyasetçiden, bürokrata, avukattan müteahhite kadar bir çok meslek grubundan insan yer aldı. Listede dikkat çeken bir diğer isim ise Konak Belediyes eski Başkanı Hakan Tartan'ın eşi Aynur Tartan oldu. Tartan, İzmir 1'inci bölgeden aday adaylık başvurusunda bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Parti Meclisi (PM) Üyesi Sevda Erdan Kılıç, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi (YDK) Mahir Polat, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ekonomi Danışmanı Turgay Bozoğlu, başvuru yapanlar arasında. DİSK eski Genel Başkanı Kani Beko da İzmir'den aday adayı olarak listede yer aldı. CHP İzmir milletvekillerinden Zekeriya Temizel hariç, tüm vekiller yeniden başvuruda bulundu. Murat Bakan, Musa Çam, Özcan Purçu, Atila Sertel, Kamil Okyay Sındır, Mustafa Ali Balbay, Zeynep Altıok, İzmir için başvuru yaparken, Selin Sayek Böke ise aday adaylık için bölge belirtmedi.

"ÖN SEÇİMİN BENZERİ YAPILACAK"

İzmir'de adayların belirlenmesi için oluşturulan komisyonun başında yer alan CHP'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, aday belirleme kriterlerini açıkladı. İlerleyen günlerde İzmir'e bir ekip göndereceklerini açıklayan Seyit Torun, aday adayları ile ön görüşmelerin yapılacağını, onların kendilerine aktarmak istedikleri ve kendilerini ifade edecekleri bilgileri alacaklarını kaydetti. Adaylarının belirlenmesi için CHP örgütlerine de görüşlerinin sorulacağını belirten Seyit Torun, ardından yapacakları anket ile süreci büyük ölçüde tamamlayacaklarını söyledi. Torun, "Aday adayları, örgütlere sorulacak. Farklı değerlendirme yapacağız. Tek bir görüşme ile karar vermeyeceğiz. Bir nevi ön seçim olacak. Bir araya gelerek 'Şunu aday yapalım' gibi bir durum söz konusu. Bütün kriterleri, verileri topladıktan sonra karar verilecek. Bir ekip İzmir'e gelerek örgütle görüşmeler yapacak. Daha sonra bir de bir anket yaptıracağız ve belirlenen veriler ışığında adaylık kararını vereceğiz" diye konuştu.

İZMİR'İN ADAY ADAYLARI

İzmir'den aday adaylık başvurusu yapanlar arasında şu isimler yer aldı:

"Abdullah Cistir, Ahmet Mete Hacaloğlu, Ali Yiğit, Ali Hıdır Uludağ, Altan İnanç, Aynur Tartan, Ayten Karadağ, Aytül Tokgözlü, Berrin Gürçay Dilekçi, Cemal Kerim Mehmethanoğlu, Cengiz Ülgüdür, Ednan Arslan, Emin Kılıç, Ergün Demir, Erkan Acar, Filiz Büyükkeçeci, Gülseli Saatlı, Gürsel Özgür, Halil Özgür Kaplan, Hasan Nebi, Kazım Umdular, Mehmet Şakir Başak, Muharrem Dayanç, Muhsin Kara, Muhsin Kurt, Murat Demirkıran, Nilay Kökkılınç, Nüsret Doğan Albayrak, Onur Utkan İlçi, Ömer Bayram, Özgün Utku, Recep Can, Safiye Zegin, Sefer İpekli, Seniye Nazik Işık, Şehrazat Mercan, Şehri Tuğcular, Turgay Bozoğlu, Umut Tekin, Yaşar Yetkin, Yocu Bilginç, Zekiye Seda Sönmez, Ali Engin, Ali Kemal Elitaş, Asuman Ali Güven, Banu Özdemir, Baransel Güler, Behçet Köymen, Burak Kuzu, Cemal Erdem, Dursun Türkekul, Ebru Okay, Elfin Tataroğlu, Fatma Turan, Gürbüz Bal, Hamdullah Akgül, Hatice Zeybek, Haydar Eren, Hüseyin Sezer, Hüseyin Bartu Soral, İbrahim Şen, İdil İdiz, İdris Yavuzyılmaz, İdris Yücel Özen, Kerim Özer, Mahir Polat, Mahmut Celal Çamer, Mehmet Birlik, Murat Ergün, Murat Serdar Koç, Mustafa Anıl Feroğlu, Mustafa Ülkü Caner, Nevzat Kavalar, Nurdan Karaoğlanoğlu, Nurgül Uçar Aktuğ, Okan Karlıdağ, Osman Canbolat, Özgül Kaplan, Özgür Han, Salih Özçiftçi, Sibel Parmaksız, Şener Akdemir, Teyfik Kumaş, Tutku Alkış, Ülkümen Rodoplu, Volkan Bakkallar, Yalçın Halden, Yener Yenice, Yüksel Karsu, Aydın Özcan, Fatma Köse, Kani Beko, Sayime Cantürk, Sevda Erdan  Kılıç, Ahmet Fikret Toker, Bedri Serter, Selma Nalbantoğlu, Ulvi Puğ."(Umut KARAKOYUN/ DHA)