EGE MECLİSİ - İzmir'de sivil toplumun yanı sıra siyasette de görev almak isteyen farklı siyasi görüşlere sahip kadınlar İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’nin kuruluşunun 20’nci yıl dönümünde bir araya geldi. Kadınların her zaman uzlaşı ortamı içerisinde olduğunu dile getiren AK Parti İzmir milletvekili aday adayı Ayşe Engin ve CHP İzmir milletvekili aday adayı Sibel Parmaksız, kadın sorunlarının çözümü için birlikte çalışacaklarını söyleyerek barış mesajları verdi.

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’nin kuruluşunun 20’nci yıl dönümü için düzenlenen yemekte Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KADER) İzmir Şube Başkanı Nuriye Çelik, birlik üyeleri ve siyasi partilerin temsilcileri bir araya geldi. Kadın sorunlarının çözümünde partilerin ötesine geçmek isteyen farklı siyasi görüşlerden kadınlar da bu buluşmada el ele verdi. AK Parti İzmir milletvekili aday adayı Ayşe Engin, kadınların uzlaşı ortamına büyük önem verdiğini belirterek, "Biz özellikle farklı görüşlerde olan arkadaşlarımızla bir arada olmaktan ve kadın sesi olmaktan son derece mutluyuz. Kadın şehri olan İzmir hepimizin gururudur. Sorunların çözümü için görev almaya hazırız. Uzlaşıyı sağlamak için birbirimizi anlamak ve iletişim gerekiyor" diye konuştu.

 

"ÇÖZÜM TBMM'DE ÜRETİLECEK"

Daha önce 1 Kasım seçimlerinde 2'nci bölge 12'nci sıra adayı olan ama 1’nci sıradaymış gibi çalıştığını ifade eden CHP İzmir milletvekili aday adayı Sibel Parmaksız, kadınların dayanışmasının çok değerli olduğunu anlattı. Kadın meselesinin siyaset üstü bir mesele olduğuna dikkat çeken Parmaksız, şöyle konuştu:

"Şiddete ve tecavüze uğrayan kadının partisi siyaseti olmaz. Sorunlarımız siyaset üstü ama çözümün siyasi odaklı olduğuna inanıyorum. Çünkü bu çözüm Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) üretilecek. Bu da Cumhuriyet değerlerimizin geçerli olduğu demokrasi rejimiyle gerçekleşecek. Kadınların savaştığı konularda gerçek siyasi muhattabın CHP olduğuna inandığım için bu partiden adaylığımı koydum ve yıllardır da bu parti temelinde çalışıyorum. KADER gibi kadın adayları destekleyen bir kuruluşun siyaset üstü olması kaçınılmaz. Burada insanlar kendi siyasi anlayışlarıyla var olmaya çalışıyor."

Kadın sorunlarının çözümünün siyasi önlemlerle mümkün olduğunu ifade eden Sibel Parmaksız, TBMM’de verilecek kararların önemine dikkat çekti. Parmaksız, “Benim kadınlığım doğurduğum çocuk sayısıyla ölçülemez. Benim kadınlığım börek yapma becerimle ölçülemez. Ben bunun için meclise girmek istiyorum." (Nevra UÇKAÇ/DHA)