Erbil Yıldız, İzmir’de 2011 yılında geçirdiği kalp krizinin ardından yapay kalp ile yaşamaya başladı. Kalbini çantasında taşıyan Yıldız, “Tek isteğim insanların organ bağışına önem vermesi” dedi.

 

İzmir'in Bozyaka semtinde yıllardır kasaplık yapan 2 çocuk babası 57 yaşındaki Erbil Yıldız'ın 2011 yılında hayatı bir gece de değişti. Gece yemekten sonra evinde birden fenalaşan Yıldız'ın kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. Yüksek tansiyona bağlı kalp krizi geçiren Erbil Yıldız'a, Ege Üniversitesi Hastanesi'nde kalp yetmezliği tanısı koyuldu. Kalbinin yüzde 20'sinin çalıştığını öğrenen Yıldız, hayatını baştan aşağı değiştirdi. Son iki yıldır çantada yapay kalp ile yaşamaya başlayan Yıldız, nakil olacağı günü beliyor. Tek isteğinin sağlına kavuşmak olduğunu belirten Yıldız, "7 yıldır hastanelerde sabahlıyorum. Kalbimin yüzde 20'sinin çalıştığını öğrendim. O süre içerisinde 20 gün yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındım. Yapay kalp takılması gündeme geldi. Yaşadığım zorlukları düşününce yapay kalbi kabul ettim" dedi. Yapay kalp takıldıktan sonra kalbini çantada taşımanın ilk başlarda zor geldiğini söyleyen Yıldız, yaşam destek ünitesi sayesinde artık nefes alıp uyuyabiliyor.

 

ÖNCELİK GENÇLER

Yıldız, "Günümün çoğu oturmakla geçiyor. Fakat artık uyuyabiliyorum. Nefes alabiliyorum. Çanta takılmadan önce bütün vücudum ödem olmuştu. Nefes alamaz, uyuyamaz hale gelmiştim. Şimdi kısıtlı da olsa kendi ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum. İki yıldır nakil sırası bekliyorum. Türkiye'de organ nakli istenilen seviyede değil. Acelem yok. Önce çok sayıda genç ve çocuk kalp nakli bekliyor. Haftanın üç günü hastaneye gidiyorum ve onları her gördüğümde içim sızlıyor. Onların sağlığına kavuşması gerekiyor Allah ne zaman hayırlısını verirse o zaman denk gelsin bana. İnsanlar organ bağışında bulunmalı. Beden toprak olup çürüyor. Toprak olacağına bize hayat olsun" dedi. (ERAY ARPAŞİN/Sabah)