EGE MECLİSİ - Bu yıl sekizinci kez düzenlenen Olivtech - Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı’nda dünyaca ünlü tadım uzmanları, şarap tadım atölyesinde ziyaretçilerle buluştu. 
Olivtech – 8. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı’nda düzenlenen özel etkinlikte ziyaretçiler ve şarap uzmanları buluştu. Ziyaretçiler Fuar’da bilet alarak girebildikleri buluşmada, dünyaca ünlü tadım uzmanları eşliğinde şarap tadımı yaptı. 
 
London Wine Academy, Wine & Spirit Education Trust (WSET), Ecole du Vin gibi eğitim kurumlarından önemli birçok sertifikaya sahip, sektörün önemli şarap tadım uzmanlarından, Şarabın ABC’si isimli kitabın yazarı Levon Bağış, Olivtech Fuarı’nda şarapseverlerle buluştu. Ziyaretçiler, “Levon Bağış ile Bağdan Kadehe Şarap” adlı Tadım Atölyesi’nde çeşitli şarapları tatma olanağı buldu. Tadım yapılan şarapların özelliklerini anlatan Bağış, fuarın önemine vurgu yaparak, “İzmir’de çok önemli bir fuar yapılıyor. Üreticilerin ne yaptıklarını anlatıyor olmaktan gurur duyuyoruz. Böyle fuarlar artmalı. Üretici ile nihai tüketiciyi bir araya getirmek önemli. Reklam değil, tanıtım değil, bu olan bir ürünü takdir etme fırsatı vermek insanlara… Bu tarz etkinliklerin olması lazım. Sektörün de birbirinden haberdar olması önemli bir şey. O yüzden bu fuar çok kıymetli. Bu topraklar şarabın ana vatanı. Burada şarapla ilgili bir şeylerin yapılıyor olması çok önemli. Şarabı alkollü içki olarak düşünmemek lazım. Gastronominin en temel direklerinden bir tanesidir şarap” ifadelerini kullandı. 
 
Altınöz: Öncü bir fuar 
Türkiye’nin ilk ve tek Master of Wine adayı ve WSET diploma sahibi, International Wine and Spirit Competition (IWSC), International Wine Challenge ve Mundus Vini gibi tüm dünyanın takip ettiği yarışmalarda jüri üyesi olan uluslararası şarap tadım uzmanı Tuğba Altınöz de “Tuğba Altınöz ile Kadehteki Sırlar” Tadım Atölyesi’yle Olivtech’te yer aldı. Altınöz, “Türk şarapçılığı çok fazla gelişti. Şahane şaraplar üretiyoruz. Alkol yasalarına rağmen şaraphane sahipleri iyi kalitede şarap için ellerinden geleni yapıyor. Kendi üzümlerimizin kıymetini bilmeye başladık son birkaç senedir. Çok çok iyi noktalara geleceğimize inanıyorum. Fuar çok önemli. Tüketici ile üreticileri tanıştırmak çok önemli. Sadece İzmir değil Türkiye’nin her yerinden firma gelmeli. Bu fuar büyük bir öncülük yapıyor, gerçekten çok kıymetli” dedi.(İZFAŞ Basın Bürosu)