EGE MECLİSİ - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı ilk birleşimi CHP ve AK Partili meclis üyelerinin tatlı atışmaları ile başladı fakat sert tartışmalarla bitti. AK Parti Grup Başkanvekili Ali Kökoğuz, belediyenin yıllardır otoparklardan para topladığını fakat bu paraların ne olduğunun bilinmediğini savunarak, bu durumu da Çiftlik Bank olayına benzetince meclis oturumu bir anda karıştı. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan'ın, meclisi yönettiği başkanlık koltuğundan ayağa kalkarak Kökoğuz'u uyarması dikkat çekti.  

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı ilk birleşimi sakin başladı. Birleşimin ilk dakikalarında Sırrı Aydoğan, AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan'ın milletvekili aday adayı olmasının ardından istifa etmesi ile yerine gelen Ali Kökoğuz'u tebrik ederek görevinde başarılar diledi. Kökoğuz bunun üzerine, "Mevkidaşınız milletvekili olmak için istifa etti. Ben sizin yerinizde olsam istifa ederdim" deyince Aydoğan'dan, "Sen Bilal Doğan'ı geçeceksin" yanıtı geldi. Aydoğan, AK Partili Bilal Doğan'ın istifa dilekçesini okunurken, "Yüreğim parçalansa da bunu okuyacağım" sözleri de meclis üyelerini gülümsetti. Ancak, AK Parti ile CHP arasındaki tatlı atışmalar, çok geçmeden yerini sert tartışmalara bıraktı. AK Partili Ali Kökoğuz, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 35 yıldır otoparklardan para topladığını fakat gerekeni yapmadığını iddia etti. Eleştirilerini sert ifadelerle sürdüren Kökoğuz'un "Bunun Çiftlik Bank'tan ne farkı var? Biri parayı aldı Uruguay'a gitti biri parayı aldı tutuyor" sözleri, mecliste tansiyonu bir anda yükseltti.

AYDOĞAN ÇOK SİNİRLENDİ

Büyük kentlerde otopark ve trafik konusunun büyük sorun olduğunu ifade eden Ali Kökoğuz, otopark konusunda sıkıntılar yaşandığını savunarak şöyle dedi: "Hükümetler, devletler bunu yasalarla düzenlemeye çalışırlar. Otopark kanunu diye bir şey vardır. Bazı parsellerde otopark yapılamaz. İzmir Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 35 yıldır para toplamaktadır. Toplanan para 62 milyon lira civarındadır. Bu parayı vatandaş yasa gereği bana otopark yap diyerek verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ne yaptı? İç etti" dedi. 

Kökoğuz'un sözlerine sinirlenen Sırrı Aydoğan ayağa kalkarak, "Burada üslubumuza dikkat etmemiz lazım" dedi. Bunun üzerine Kökoğuz ise, "Belediye parayı bekletmektedir" diye konuştu. 

Bir süre ayakta durarak Kökoğuz'u uyaran Sırrı Aydoğan, belediyenin otopark yaptığını ifade etti. Tartışmaların ardından sakinleşen meclis üyeleri daha sonra gündem maddelerini görüştükten sonra ilk birleşimi sonlandırdı.

İSTİFA EDENLERİN YERİNE YENİ İSİMLER GELDİ

Milletvekili aday adaylığı için meclis üyeliği görevinden istifa eden isimlerin yerine gelen meclis üyeleri de belli oldu. AK Parti Grup Başkanvekilliğini bırakan Bilal Doğan yerine CHP'li Selami Ergül, AK Partili Özen Kızılırmak yerine Sait Tatlı, CHP'li Hamdullah Akgül yerine ise Gamze Uğurlu geldi. Öte yandan 18 Mayıs Cuma günü gerçekleşecek meclis toplantısının saati, 15.00 olarak belirlendi.(Umut KARAKOYUN / DHA)