EGEMECLİSİ - İzmir'in en eski pazarlarından olan ve Danıştay kararıyla kapatılmasından sonra esnafın kendilerine yeni bir yer verilmesi için defalarca eylem yaptığı Özkanlar Pazar yerini'ne, yer bulundu. Pazar yeri, bundan sonra Bayraklı'daki Manavkuyu Mahallesi 250 sokağın yanında bulunan, yaklaşık 5 bin metrekarelik alanda kurulacak.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde yıllardır kurulan Özkanlar Pazar yeri, bölgede oturan bazı ilçe sakinlerinin kaldırılması için açtığı davanın lehlerine sonuçlanması ve Danıştay 8’inci Dairesi'nce kararın onanmasıyla yaklaşık 6 ay önce kaldırıldı. Kendilerine yeni yer tahsis edilmesini isteyen pazarcı esnafı, o günden bu yana defalarca eylem yapıp, yürüyüş düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Belediyesi ve İzmir Valiliği ile defalarca görüşmeler yapan esnaf, İzmir'de düzenledikleri eylemler ve görüşmelerden sonuç alamayınca, minibüs ve otobüslerle yaklaşık 350 kişi yola çıkıp Ankara'ya gitti. CHP Genel Merkezi'nin önüne giden esnaf, burada bazı milletvekilleriyle görüşmelerde bulundu. Esnaf ayrıca Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir ziyaretinde yanına gidip dertlerini anlattı.

Aylardır mücadale eden Özkanlar pazar yeri esnafına iyi haber geldi. Özkanlar Pazaryeri Platformu Sözcüsü Faysal Acar, pazar yerinin Manavkuyu Mahallesi 250 sokak yanındaki 5000 metrekarelik boş arazide kurulması için çalışmaların başladığını söyledi. Arazinin üzerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Belediyesi, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Emlak'ın aralarında bulunduğu birçok kurumun hak sahibi olduğunu belirten Acar, "Somut bir adım atıldığını söyleyebiliriz, bu sevindirici. Ancak biz resmi protokolün imzalanmasını bekliyoruz" dedi. İzmir Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen ise uzun süredir mücadele ettikleri Özkanlar pazar yeri için yaşanan gelişmeleri olumlu bulduğunu ifade ederek, "Biz, başından bu yana hiçbir zaman bu konuyu siyasete karıştırmadık. Bizim işimiz siyaset yapmak, parti savunmak değil. Bizler, Özkanlar pazar yeri olarak ekmeğimizin peşindeyiz. Atılan bu adımlar olumlu ama iş resmiyete dökülmeden kesin konuşmamak gerek" dedi. (Davut CAN/DHA)