Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İngiltere Başbakanı Theresa May ortak basın toplantısı düzenledi. May yaptığı açıklamada "İsrail'den şiddeti durdurmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uluslararası toplumu ve Birleşmiş Milletleri zaman kaybetmeksizin harekete geçmeye, (Filistin'deki) bu zulme son vermeye davet ediyorum." dedi.

 

İngiltere Başbakanı Theresa May ortak açıklamada ''Gazze'deki olaylarla ilgili bağımsız bir soruşturma olmalı. Suriye, Türkiye sınırında olup bitenler de çok önemli. İsrail'den şiddeti durdurmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

 

"TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR EDERİZ"

May, "Suriye'de yaşananlar dünyayı etkiliyor. Duma'da yapılan kimyasal saldırıları kınadık. Kimyasal silahların kullanılamayacağı konusunda mutabakata vardık. Suriye ve ötesinde bir sürü insanın canı tehlikededir. Türkiye'ye 3 buçuk milyon Suriyeliye kapılarını açtığı için teşekkür ediyoruz.

Her iki ülke de NATO müttefikidir ve kollektif güvenliğimizin iyiliği için elimizden geleni yapmaya karar verdik." açıklamalarında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uluslararası toplumu ve Birleşmiş Milletleri zaman kaybetmeksizin harekete geçmeye, (Filistin'deki) bu zulme son vermeye davet ediyorum." dedi.

 

"TARİH İSRAİL VE ABD'Yİ ASLA AFFETMEYECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(ABD) Tarih seni affetmeyecek, bu gerçeği göreceğiz. İsrail'i hiç affetmeyecek, bunu da göreceğiz." dedi.

 

"DÜNYAYA ÇOK GÜÇLÜ MESAJI İSTANBUL'DAN VERECEĞİZ"

Erdoğan, "(İİT Olağanüstü Zirvesi) Dünyaya çok güçlü mesajı İstanbul'dan vereceğiz." dedi.

 

"KUDÜS'ÜN STATÜSÜNÜ DEĞİŞTİRECEK HER TÜRLÜ ADIMDAN KAÇINILMASI ŞARTTIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kudüs'ün gerek Birleşmiş Milletler kararlarıyla gerekse uluslararası anlaşmalarla garanti altına alınmış statüsünü değiştirecek her türlü adımdan kaçınılması şarttır." dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarına şöyle devam etti:

"Bu akşam bir gelişme daha duydum, onlar (İsrail) Kudüs'teki büyükelçimizle ilgili bir karar alma noktasına gelmişler. O karar eğer arzu etmediğimiz şekilde gerçekleşecek olursa, bizim de farklı yaptırımlarımız olacaktır." (Hürriyet)