EGE MECLİSİ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önceki gün Ankara'da CHP Genel Merkezi'ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından açıklama yaptı. Milletvekili aday listesine girecek olanlarla ilgili kriterlerini genel merkeze aktardığını söyleyen Kocaoğlu, herhangi bir aday adayının listeye girmesi konusunda talebinin olmadığını belirtti. Kontenjan konusuna da değinen Kocaoğlu, "Kontenjanlarda yerel adayların değerlendirilmesi bizim hassasiyetimizdir" diye konuştu.

 

15 Mayıs Salı günü Ankara'ya giderek CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başta olmak üzere bir çok üst düzey partili ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kente döndükten sonra ziyaretinin detaylarını anlattı. Milletvekili aday listesi için herhangi bir isim talebinin olmadığını öne süren Kocaoğlu, "Benim isim talebim olmadı. Sadece şunu söyledim; partide emeği geçmiş il başkanları, ilçe başkanları, uzun süre görev yapmış il yöneticileri, meclis üyeliği yapmış, partiye emeği geçen arkadaşların özgeçmişine bakarak örgütten birilerini değerlendirirseniz memnun kalırız dedim" diye konuştu. Bunun aynı zamanda partiye bir hareket katacağını da vurgulayan Kocaoğlu, Küçük Menderes, Bakırçay, Yarımada gibi bölgelere, dengelere, ilçelere bakılmasının da kendilerini memnun edeceğini söylediklerini belirtti. İthal adaylarla ilgili düşüncesi de aktaran Kocaoğlu, "İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyük illerimize mutlaka kontenjan gelecektir. Olacaktır, kaçınılmazdır ama yerel adayların değerlendirilmesi de bizim hassasiyetimizdir. Bu dileğimizi ilettik. Benim isim vermeme gerek yok ki. İl başkanlığı, ilçe başkanlığı, il yöneticiliği yapmış kişileri ayır, özgeçmişlerine bak, nereli olduğuna, ne yaptığına, ne çalıştığına bak ondan sonra zaten listeyi yaparsın" diye konuştu.

 

'MUHARREM İNCE İZMİR'DE MİTİNG YAPACAK'

CHP'de 24 Haziran seçimleri için oluşturulan 4 kişilik koordinasyon kurulunda yer alan Aziz Kocaoğlu, CHP'nin  cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin İzmir'de gerçekleştireceği mitingin tarihi hakkında da bilgi verdi. İnce'nin 21 Haziran'da İzmir'e gelerek miting düzenleyeceğini ancak bu tarihin henüz net olmadığını söyleyen Kocaoğlu, "Biz de mitinge hazırlanacağız. Taslakta 21 Haziran görünüyor ama 2 gün önce olur 2 gün sonra olur. O ilerleyen günlerde netleşir" dedi.

 

'SEÇİLECEK SIRALARDA EN AZ İKİ KADIN OLMALI'

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de, milletvekili aday adaylarının belirlenmesi için merkez yoklaması yöntemi ile örgütün taleplerini içeren zarfları Ankara'ya teslim ettikten sonra İzmir'e döndü. 21 Mayıs'ta bir kez daha Ankara'ya gideceğini söyleyen Yücel, seçilen vekillerin seçildikten sonra İzmir'e gelmediği konusunda zaman zaman eleştirilerin olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

"Sonuçta aday adayı olan herkes değerlidir. 'İthal aday' gibi bir tanımlama yapmamız doğru değil. Örgütün beklentisi İzmir’in, partinin içinden gelen, emeği olan, örgütün tanıdığı bildiği insanlar olması, seçildiği zaman örgütü yalnız bırakmayacak isimler olması önemli. 'Vekillerimiz İzmir'e gelmiyor' diye bir takım eleştiriler oldu. Her ilçede oldu fakat ikinci bölgede biraz daha fazlaydı. Bu beklentileri karşılayacak kişilerin olması gerektiğini biz de düşünüyoruz."

Kadın adaylara dair de görüşlerini paylaşan Yücel, "İzmir’den bahsediyoruz. Kotamız da var. Seçilecek sıralarda en az iki kadın görmeyi istiyoruz" dedi. (Umut KARAKOYUN/DHA)