EGE MECLİSİ - Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonuna bağlı Göztepe Rotary Kulübü’ne, “Türkiye’nin geleceğinin eline silah alan değil, kitap alan gençlerin elinde olması gerekir” diyen Avukat Ulvi Puğ konuk oldu.

 

En büyük hayallerinden birinin ise, İzmir’e 7 gün 24 saat açık, engellilerin de rahatça ulaşabileceği, kentin bir numaralı ilgi odağı haline gelecek olan çağdaş bir kütüphane kazandırmak olduğunu belirten Puğ, Türkiye’deki herkesin İzmir’li gibi yaşamasının güzel olabileceğini sözlerine ekledi.

İzmir’in kent kültürünün içindeki insanlarla bütünleştirici bir özelliği sahip olduğunu da belirten Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Avukat Ulvi Puğ, “ İzmir’li,  hangi dinden, hangi mezhepten olursa olsun, ibadetini yapana, ‘Allah kabul etsin’, ne marka olursa olsun içkisini içene ‘Afiyet olsun!’ der. İzmir’li laz komşusuyla horon oynar, kürt komşusuyla halay çeker ve hep birlikte harmandalı zeybeğini oynar. Ama yöresel ezgiler susup da İstiklal Marşımızın müziği çalmaya başladığı zaman, hangi şiveyle olursa olsun hep bir ağızdan ve tek bir yürek olarak okur İstiklal Marşını. İşte bu yüzden İzmir’linin yaşam tarzının bütün Türkiye’ye yayılması gerektiğini düşünüyorum.” diye şeklinde konuştu.

Gerek yazdığı gerekse yorumladığı şiirlerle de tanınan Ulvi Puğ, İzmir için yazdığı bir şiirini de kulüp üyeleri için okudu.