Bütünşehir Yasasıyla Aliağa Belediyesine devredilen arazileri satılan Çaltılıdere'liler dün başladıkları eyleme bugün devam etti.

Dün Aliağa Belediyesi önünde eylem yapan Çaltılıdere köylüsü bugün de satılan arazi üzerinde eylem yaptı. Başını Çaltılıdere'li kadınların çekteği eylemci grup halen hafriyat çalışması devam eden sahildekİ arazinin yolunu kesip kamyonların çalışmasına izin vermedi. 

ÇETİNER VE AKIŞ EYLEMCİLERİN YANINA GELİP KONUŞTU..

Bir süre Serkan Acar buraya gelsin diye slogan atan grubun etrafında Jandarma ekipleri güvenlik önlemi aldı. Saat 07:00 sularında başlayan eylem devam ederken Aliağa Belediyesi Başkan Yardımcısı Orhan Mahmut Çetiner ile Fen İşleri Müdürü Fahrettin Akış Fen İşleri Müdürlüğüne ait resmi araçla harfiyat çalışması yapılan alana geldi.

"HARAM OLSUN ONA VERDİĞİMİZ OYLAR, NEDEN BİZDEN KAÇIYOR ? "

Çetiner ile Akış'ı gören Çaltılıdere köylüleri ikilinin çevresini sarıp "Serkan Acar bütün köyü sattı, şimdi de evlerimizi yıkıyor, biz ona bunun için mi oy verdik diye sitemde bulundu. Kendisinin CHP'li olduğunu ancak seçimde Serkan Acar'a oy verdiğini söyleyen bir kadında, haram olsun ona verdiğimiz oylar, neden bizden kaçıyor, dün belediyeye gittik, kaçtı, bugünde buraya gelmiyor, demek ki saklayacağı, gizleyeceği bir şeyler var. Bize, bu arazileri namusunuz bilip korudunuz, bundan sonra da ben koruyacağım, bana güvenin demişti, oysa hepsini satıp-savdı" şeklinde ithamda bulundu.

KARAŞAN VE EKİBİ DE EYLEME DESTEK VERDİ, KARAŞAN AKIŞ'LA TARTIŞTI..

Çaltılıdere Köylüsünün satıştan dolayı ağır bir şekilde eleştirdiği bir diğer isim olan Muhtar Selattin Yıldız ise köylülerinin yaptığı eyleme katılmadı. Köylülerin davet ettiği İyi Parti Aliağa İlçe Başkanı Yücel Karaşan ile Yönetim Kurulu üyeleri de eyleme destek  verdi.

ÇETİNER VE AKIŞ TALİMAT VERDİ, KAMYONLAR BÖLGEDEN ÇEKİLDİ..

Bir süre köylülerle görüşen Çetiner ve Akış Hafriyat işin yapan ekibin sorumlusuna talimat vererek kamyonların bölgeden çekilmesini istedi. Kamyonların çekilmesinden sonra grup önlem olsun diye ağaç altında bekleyişlerini sürdürdü.

BİNBAŞI KULAKSIZ'DA EYLEM BÖLGESİNE GELDİ, BİLGİ ALDI..

Aliağa İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rıfkı Kulaksız'da eylemin sonuna doğru bölgeye gelerek jandarma komutanı ve köylülerden bilgi aldı. Çaltılıdere Köylüsü yetkililere Başkan Acar'ın kendileriyle görüşene dek eyleme devam edecekleri uyarısında bulundu. (KUZEYEGEHABER)