İttifakların ve siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri kura çekimiyle belirlendi. "Cumhur İttifakı" birinci, "Millet İttifakı" ise altıncı sırada...

 

24 Haziran'da yapılacak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde ittifakların ve siyasi partilerin oy pusulasındaki yerleri için kura çekimi yapıldı. Millet İttifakı 6. sırada, Vatan Partisi 3. sırada, Cumhur İttifakı 1. sırada, Bağımsız Türkiye Partisi 5. sırada, HDP 4. sırada, HÜDA PAR 2. sırada, yer alacak.

 

İttifaklar içindeki sıralama ise şöyle olacak:

Cumhur İttifakı: AK Parti 1. sırada, MHP ikinci sırada olacak.

Millet İttifakı: CHP 1. sırada, Saadet Partisi 2. sırada, İYİ Parti 3. sırada yer alacak.

 

YARIN SON GÜN

Milletvekili aday listeleri için de yarın son gün. Siyasi parti genel merkezleri, seçime katılacakları, seçim çevrelerine ait milletvekili aday listelerini en geç yarın saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) verecek.

 

SEÇMENE İKİ OY PUSULASI VERİLECEK

Seçmenlere verilecek iki oy pusulalarından birisi cumhurbaşkanı seçiminde kullanılacak. Bu oy pusulasının en üst kısmında "Cumhurbaşkanı Adayları" başlığı bulunacak.

Bu başlık altında Türkiye'de ilk kez cumhurbaşkanının halkın oyuyla belirlendiği 10 Ağustos 2014'deki seçimlerde olduğu gibi cumhurbaşkanı adaylarının isimleri ve fotoğrafları bulunacak. Bu oy pusulasında partilerin logoları ve yaptıkları ittifakların unvanları olmayacak.

İkinci oy pusulasında ise seçmenler milletvekili adaylarına oy verecek. Seçmenler, hem cumhurbaşkanına hem milletvekillerine yönelik tercihte bulundukları iki ayrı oy pusulasını aynı zarfa koyarak sandığa attıktan sonra oy verme işlemini tamamlayacak.

 

KURA ÇEKİMİNE GÖRE PUSULADAKİ SIRALAMA ŞÖYLE:

1- Cumhur İttifakı

2- HÜDA-Par

3- Vatan Partisi

4- Halkların Demokratik Partisi

5- Bağımsız Türkiye Partisi

6- Millet İttifakı 

 

KURA ÇEKİMİNE GÖRE İTTİFAK İÇİ SIRALAMA ŞÖYLE:

Cumhur İttifakı

1- AK Parti

2- MHP

 

Millet İttifakı 

1- CHP

2- Saadet Partisi

3- İYİ Parti

 

YSK Başkanı Sadi Güven, kura çekiminin ardından yaptığı açıklamada 'Kuranın ülkemize ve tüm siyasi partilerimize hayırlı olmasını diliyorum' diyerek toplantıyı bitirdi. (NTV/Hürriyet)