EGE MECLİSİ - TYF Türkiye Şampiyonası'nın ilk haftasında Optimist sınıfında 58 kulüpten 412 sporcu, Laser sınıfında ise 51 kulüpten 159 sporcu birbiriyle kıyasıya mücadele etti.  Yarışlar sonunda Optimist Genel'de Göztepe'den Can Ertürk birinci oldu. İkinci sırayı yine Göztepe'den Kuzey Kumlalı alırken üçüncü sırada Fenerbahçe Doğuş Yelken'den Sabri Kerem Erkmen yer aldı. Optimist Kızlar'da Turgutreis Yelken Kulübü'nden Bilgenur Yazıcı birinci olurken İskenderun Yelken Kulübü'nden Elmas Gül Koca ikinci ve Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü'nden Ekinsu Gökkurt üçüncü oldu. Optimist Junior'da Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü'nden Ege Ayyıldızbayraktar birinciliği elde ederken Samsun Yelken Kulübü'nden Gökçe Gümüş ikinciliği aldı. Yarışları üçüncü sırada ise Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü'nden Yusuf Karan Özgöz tamamladı. 

 

Optimist Junior Kızlar'da ise Samsun Yelken Kulübü'nden Gökçe Gümüş zirvenin sahibi oldu. Göztepe'den Medine Havva Tatlıcan ikinci ve Büyükçekmece Yelken Kulübü'nden Gökçe Çıtır üçüncülüğü elde etti. 2006 Yılında Doğanlar Özel Ödülü Genel'de Göztepe'den Kuzey Kumlalı'nın, kızlar'da ise Fenerbahçe'den Ece Tüzün'ün oldu. Laser 4.7 Genel'de Bodrumspor'dan Batu Özonur birinciliği kazanırken Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü'nden Doruk Demircan ikinci ve Sinop Karadeniz Yelken İhtisas Kulübü'nden Ege Batmaz üçüncü oldu. Laser 4.7 Kız kategorisinde Galatasaray'dan Ece Asya İkizler birinci olurken Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü'nden Zulal Alev Erkan ikinci ve Karşıyaka'dan Zeynep Tuncalı üçüncü sırada yer aldı.Laser 4.7 Junior'da ise İstanbul Yelken Kulübü'nden Arda Göreci birinci, Turgutreis Yelken Kulübü'nden Umut Eyriparmak ikinci ve Karşıyaka'dan Derin Baytur üçüncü oldu. 

 

Laser Radial Genel ve Kadın kategorilerinde Galatasaray'dan Ecem Güzel yarışları birinci sırada tamamladı. İkinciliği Tekirdağ Yelken İhtisas Kulübü'nden Ayşenur Orhan ve üçüncülüğü Fenerbahçe'denn İlayda Veziroğlu elde etti. Laser Radial Genç kategorisinde ise Fenerbahçe'den İlayda Veziroğlu birincilik kürsüsüne çıkarken Bodrumspor'dan Efe Ağan ikinci ve Arkas Çeşme Yelken Gençlik ve Spor Kulübü'nden Yılkan Timurşah üçüncü sırada yer aldı. Laser Standar Genel'de Fenerbahçe'den Kerim Kaan Ordu birinci yine Fenerbahçe'den Berkay Abay ikinci ve İstanbul Yelken Kulübü'nden Saffet Onur Bilgen üçüncü oldu. Laser Standard Genç'te ise Fenerbahçe'den Berkay Abay yarışları birinci sırada tamamladı. İkinci İstanbul Yelken Kulübü'nden Alp Baltalı ve Fenerbahçe'den Barsgan Dökmeci de üçüncülüğü elde etti. (DHA)