Türkiye 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne hazırlanıyor...

Cumhuriyet Halk Partisi'nde PM'de MYK'da görücüye çıkan İzmir listesi belli oldu ve oylandı. 

 

İşte CHP İzmir'in Milletvekili adayları:

BİRİNCİ BÖLGE

1-Murat Bakan

2-Selin Sayek Böke

3-Özcan Purçu

4-Kani Beko

5-Mehmet Ali Çelebi

6-Tacettin Bayır

7-Ednan Arslan

8-Sefer İpekli

9-Kazım Umdular

10-Nilay Kökkılınç

11-Ezgi Deniz Urunga

12-Devrim Barış Çelik

 

İKİNCİ BÖLGE

1-Kemal Kılıçdaroğlu

2-Tuncay Özkan

3-Kamil Okyay Sındır

4-Atila Sertel

5-Sevda Erdan Kılıç

6-Mahir Polat

7-Bedri Serter

8-İdris Yavuzyılmaz

9-Ali Engin

10-Salih Özçiftçi

11-Mehmet Birlik

12-Ebru Okay

 

KILIÇDAROĞLU İZMİR'İ SEÇTİ 

Süreçte İstanbul'dan aday olacağı yüksek sesle dillendirilen ve 7 Haziran ile 1 Kasım 2017'de yapılan genel seçimlerde ön seçimden çıkarak İzmir Milletvekili olan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu tercihini yine İzmir'den yana kullandı. Kılıçdaroğlu İzmir 2.Bölge'den 1.Sıra adayı olarak sandığa gidecek. 

CHP'nin İzmir listesinde 2.Bölge 2.Sıra adayı ise Dışişleri Bakanlığı bünyesinde yurt dışında çok sayıda ülkede çok sayıda kritik görevde bulunan emekli diplomat Ünal Çeviköz oldu. Çeviköz'ü İzmir Milletvekilleri Kamil Okyay Sındır ile Atila Sertel takip ederken, Parti Meclisi Üyesi Sevda Erdan Kılıç da 5.sırada yer aldı. 

 

1. BÖLGEDE BAKAN SÜRPRİZİ 

CHP İzmir listesinde 1.Bölge'de Murat Bakan sürprizi yaşandı. Listede seçilebilir yerlerde yer almasına kesin gözüyle bakılan İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın birinci sıradan aday gösterilmesi dikkat çekti. Bakan'ı bir diğer İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke takip ederken, Türkiye'nin ilk Roman Milletvekili Özcan Purçu 3, DİSK Eski Genel Başkanı Kani Beko ise 4.sırada yer aldı. İzmir Birinci Bölge 5.Sıradan ise Balyoz ve Ergenekon davalarında yargılanan ve 4.5 yıl tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan ilk muvazzaf subay olan CHP PM Üyesi Mehmet Ali Çelebi aday gösterildi. 

 

HANGİ VEKİLLER LİSTE DIŞI KALDI? 

CHP İzmir listesinde 2017 yılın Kasım ayında yapılan son genel seçimde parlamentoya giren çok sayıda isim dışarıda kaldı. 

CHP İzmir Milletvekilleri'nden Tuncay Özkan, Musa Çam, Ali Yiğit, Zeynep Altıok ve Mustafa Balbay 24 Haziran'da sandığa gidecek İzmir listesinde yer almadı. Özkan İstanbul İkinci Bölge'den aday gösterilirken, bir diğer İzmir Milletvekili Zekeriye Temizel ise aday adaylığı başvurusu yapmamıştı. (gerçekizmir)