EGE MECLİSİ - İzmir'de 2'nci bölge 6'ncı sıradan aday gösterilen Mahir Polat, gazetemiz Ege Meclisi'ne açıklamalarda bulundu. İzmir genelinde her iki bölgeden de 9'a kadar ulaşılacağını düşündüğünü dile getiren Polat, "Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile aynı listede olmaktan dolayı mutluluk duydum. Listelerde güçlü isimler ile bir arada, partimiz için yarışacağız. Partimiz adına gayet iyi bir liste olduğunu düşünüyorum, şahsım adına listedeki sıram da gayet tatmin edici" dedi.

 

"SÖZ KONUSU VATANSA, GERİSİ TEFERRUATTIR"

CHP listelerine gelen olumsuz tepkiler adına da düşüncelerini paylaşan Polat, "Gönül isterdi ki herkes listede yer alsın ancak artık ne oldu ne bittiden ziyade 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' diye düşünülmeli. İnsanların kendilerini listede istedikleri yerde göremeyince tepki vermesini doğru bulmuyorum. Listemiz güçlü, örgütümüz bugün yarın sahaya inecek ve kilitlenip, iktidar için mücadele edecektir" ifadelerine yer verdi. 

 

"İNCE, TÜRKİYE'YE GÜVENCE"

Polat, partisinin Cumhurbaşkanı adayı İnce ile ilgili ise şu şekilde konuştu: "Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce, Türkiye'ye güvence... Cumhurbaşkanlığı'na İnce gelecek, örgüt olarak hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Tüm Türkiye gibi biz de heyecanlıyız."

 

Mahir Polat kimdir?

Öğretmen bir baba, ev hanımı bir annenin 4 çocuğundan biri olarak 1975 yılında Gaziantep’te doğdu. Babasının çağdaş, Atatürkçü yapısı onu çocuklu yaşlarda Cumhuriyet'e sahip çıkma mücadelesinin içine soktu. İlköğrenimini Bayburt'ta, orta ve lise öğrenimimi Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde tamamladı. Trakya Üniversitesi’nden 1995 yılında mezun olduktan sonra  “Bana işimi, eşimi, iki güzel evladımı ve mutluluklarımı” veren huzur kenti dediği İzmir’e yerleşti. Başarılı iş hayatıyla birlikte, aktif siyasette hep ön saflarda oldu. CHP’de Mahalle Temsilciliği ve İlçe Yöneticiliği görevlerini başarıyla yürüttü. Uluslararası Politik Ekonomi Uzmanı olan Polat’ın, aynı zamanda çok sayıda önemli mesleki ve sosyal dayanışma projesinde imzası bulunmaktadır. Polat, CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesiyken istifa edip milletvekili adayı olmuştu.