Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti’nin bugün açıklanacak seçim beyannamesinde bazı illerde millet bahçeleri kurulmasının yer aldığını söyledi. Erdoğan, TRT’de katıldığı programda gündeme ilişin değerlendirmelerde bulundu. 
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz çevreciyiz. Bugüne kadar biz diktiğimiz ağaçlarla milyarlarca ağaçlarla nam salmış bir iktidarız. Yeni bir adım daha atacağız. Bazı illerimizde millet bahçeleri kuracağız. Örneğin Konya'da Konya stadı vardı. Onun yerine millet bahçesi. Aynı şekilde Eskişehir. Eski stadın olduğu yere biz şimdi millet bahçesi kuracağız. İstanbul'da öyle. En büyük müjde bu. Atatürk havalimanı millet bahçesi olacak. 29 Ekim'de havalimanı açılacak. Mevcut Atatürk havalimanında da millet bahçesi haline getireceğiz." açıklamalarında bulundu.
 
"ADETA YENİDEN DOĞMUŞ GİBİYİZ"
 
- AK Parti bir davadır. Bu davaya gönül veren her türlü emeği verecek. Beraber yürüyeceğiz. Biz şimdi daha yeni kongrelerden çıktı. Bu kongrelerde de ülkemizin büyük çoğunluğunda kongrelere katıldım. Bunlarla beraber hücreleri tazeledik. Hemen arkasından şimdi büyük şehirler çoğunlukta olmak üzere mitinglere devam edeceğiz. Bazı yerlerde çift dikiş bazı yerlerde de gitmediğimiz yerlere gideceğiz. Başbakan'ın gideceği yerler olacak. Seçim beyannamesinden, aday tanıtımından sonra yola devam. 
 
- Durum farklı olacak. Adeta yeniden doğmuş gibiyiz. Artık böyle 25 kabineli bir bakanlar kurulu yok. Şuanda sayı ciddi manada düşecek. Parlamentodaki sayı ne olacak? Bunları görmemiz lazım. Parlamentodaki sayının güç katması lazım. Başarmamız içinde adımı kararlı bir şekilde atmamız gerekiyor, yarın açıklayacağız. Parlamentonun gücünü eğer Cumhurbaşkanı yanına alırsa devlet güçlü olacak, güçlü devlete ihtiyacımız var.
 
- Oluşturulacak kabinenin ülkede en seçkin yürütme kabiliyeti güçlü olan insanlarla cumhurbaşkanı ekip oluşturacak. 16 yıl içinde bir şeyi tanıdık. Çırak, kalfa olarak girmiyoruz. Usta olarak giriyoruz. Ben anlayışıyla değil biz anlayışıyla bu yoldayız. 20 yıllık tecrübeyle yoldayız. Sıfırdan yola çıkmak başka. Yola devam dediğimiz şey başka. Deneyim tecrübe. Biz ülkeyi, Türkiye'yi tanıyoruz. Bu vatanın neresinde ne eksik biliyoruz. Biz o noktadan devam edeceğiz. Ülkemizde bu sistem değişikliğiyle başkanlık sistemine geçişle adımlarımızı hızlandıracak. Bürokratik oligarşinin prangalarını atacağız. Biz ne dediysek yaptık, icraatlarımız ortada.(Milliyet)