EGE MECLİSİ - Tarihi Havagazı Fabrikası’nda kurulan 'Engelsiz sofrada' 4 bin 700 konuk ağırlandı.

 

Çölyak ve fenilketonüri (Enzim yetersizliğine bağlı kalıtsal bir hastalık) hastaları için de özel menüler hazırlandı. Düzenlenen iftar programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak için projeler yaptıklarını, eksikliklerin olduğunu fakat eksiklikleri gidermek için samimi şekilde çalıştıklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, son iftar sofrasını engelliler ve aileleri için kurdu. İftar programında 106 dernekten, 4 bin 700 konuk ağırlanırken, çölyak ve fenilketonüri hastaları için de özel menüler hazırlandı. Programa, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in yanı sıra belediye bürokratları da katıldı. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, konuklarıyla yakından ilgilendi. İftar yemeğinin ardından konuşma yapan Kocaoğlu, İzmir’de yaşayan herkes gibi engelli vatandaşların da hayatlarını kolaylaştırmak için çalıştıklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu, işitme engelliler için işaret diline çevrildiği konuşmasında, Ramazan ayının kente ve ülkeye huzur ve barış getirmesini dileyerek, “Büyükşehir Belediyesi olarak bütün hemşehrilerimizin olduğu gibi sizlerin de hayatını kolaylaştırmak için elimizden gelen her türlü desteği, projeyi gerçekleştirmek üzere çalışıyoruz. Tabi ki eksiklerimiz var, farkındayız. Ama iyi niyetle samimiyetle çalışıyor, sizlere layık olmak istiyoruz" dedi. 

Kocaoğlu'na, konuşmasının ardından öğrencilerin hazırladığı tablo hediye edildi. (Umut KARAKOYUN/DHA)