Paniğe yol açan Nipah virüsünden ölenlerin sayısı 12'ye çıktı. Meyve yarasalarının taşıdığı virüs nedeniyle Hindistan'da yaşamını yitirenler, olağanüstü önlemler altında toprağa veriliyor. Kurbanların yakınları ve doktorlar özel koruyucu kıyafetlerle cenazeleri defnetti. Bölgedeki herkes maske takıyor, halihazırda virüs kapan üç kişi gözlem altında tutuluyor.

ABD'li biyoteknoloji şirketleri, virüse karşı hızlı bir şekilde aşı geliştirmeye çalışıyor ancak henüz ortada bir aşı yok. Salgın Hastalıklar Hazırlığında Yenilikçi Yaklaşımlar Koalisyonu, Perşembe günü yaptığı açıklamada 25 milyon dolarlık anlaşmayla virüse karşı aşı çalışmalarının hızlandırılacağını duyurdu.Mikroba karşı erken tedavi hastalardaki ateşi ve hastalığın şiddetini kısmen azaltıyor ancak ölümleri engelleyemiyor.Nipah virüsü ateş, baş ağrısı, boğaz ağrısı ve kaslarda ağrı gibi belirtilerle kendini gösteriyor, gribe benziyor.

Ancak Nipah virüsü bulaşmış bazı insanlarda belirtiler hemen ortaya çıkmıyor.lerleyen safhada ise belirtiler baş dönmesi, yorgunluk, bilinç değişikliklerine dönüşebiliyor.İlk defa Malezya'nın Nipah bölgesinde bir salgınla başlayan virüsün ayrıca biyolojik silah olduğuna dair iddialar da bulunuyor.En çok Singapur, Malezya, Hindistan ve Bangladeş'te görülen virüs, meyve yarasaları aracılığıyla taşınıyor.(Milliyet)