Ak Parti Milletvekili Adayı Bilal Doğan saha çalışmalarına Gaziemir’de devam etti. Bilal Doğan’a çalışmalarında Ak Parti Gaziemir İlçe Başkanı Nazmi Yılmaz ve Ak Parti İzmir 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Muhabbet Güneri de eşlik etti. Gaziemir Aktepe-Emrez bölgesinde esnaf ve vatandaşla buluşan Bilal Doğan, sorunları dinleyerek AK Parti’nin çözüm önerilerini anlattı.

İzmir’den Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerinin TBMM’de çoğunluk olmasına rağmen kentin yakıcı sorunlarını Meclis’e taşıyamadıklarını ve çözüm önerileri geliştiremediklerinin vurgulayan Bilal Doğan, İzmir’in sorunlarına çözüm üretebilmesi için daha fazla Ak Parti’li milletvekilini Meclis’e yollaması gerektiğini belirtti. 

Esnaf ve vatandaş ziyaretinin ardından Emrez Mahallesi’nde Ak Parti Gaziemir İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği iftar yemeğine katılan Bilal Doğan burada vatandaşlara seslendi. Emrez Mahallesi’nin en büyük sorununun kentsel dönüşüm olduğuna dikkat çeken Bilal Doğan, dönüşüm kapsamında Karabağlar Uzundere’de ilk etapta toplam 67 bin metrekarelik alan içinde 442 konut inşa edileceğini ancak bu rakamın çok az olduğunu ifade etti. Karabağlar’daki projenin iki etabı için 7 kez ihale yapıldığını ve hak sahibi az olduğu için uzlaşmanın çabuk sonuçlandığını dile getiren Bilal Doğan, ‘’Gaziemir Aktepe-Emrez bölgesinde ise 122 hektarlık alanda 6 bin kadar konut inşa edilecek. Bu ebatta bir dönüşümün belediyenin altından kalkması çok zor ve ancak bakanlık altından kalkabilir. Uzlaşma aşaması ve bütçe olarak belediyenin gücü yetmez’’ dedi.

BÜYÜKŞEHİR’E BATAKÇI MÜTEAHHİT GÖNDERMESİ

2009 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla kentsel dönüşüm yetkisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verildiğini açıklayan Bilal Doğan, ‘’2012 yılında tanıtım ofisi açıldı. Büyükşehir Belediyesi batakçı müteahhitler gibi reklam yaptı ancak konut yapamadı. 2015 yılında proje yarışması düzenlendi. Aradan geçen neredeyse 10 yıla rağmen çivi dahi çakamadılar. Gaziemir’in daha ihalesi bile gerçekleşmedi. 4 kere de Gaziemir için ihale yapsalar anca 2020’de dönüşüme başlayabilirler. Yaptıkları yarışmadan çıkardıkları proje halkın istekleriyle uyuşmuyor ve büyük ihtimalle vatandaşlar yüklü miktarda borçlandırılacak. Tüm bunlara rağmen de dönüşümün altından ne kadar kalkabilecekleri ve ne derece sonuçlandırabilecekleri ise kocaman bir soru işareti” diye konuştu.

BU SORUNLARI EL BİRLİĞİYLE AŞACAĞIZ

Halkın yaşananlar karşısında umutsuzluğa kapıldığına da vurgu yapan Bilal Doğan, ayrıca bölgede kentsel dönüşümün gecikmesinden kaynaklı hükümet yatırımlarına da izin verilmediğini söyledi. Ayrıca bölgede hazine arazilerinin de bulunduğunu aktaran Bilal Doğan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Belediye projeye başlamadan önce hazine arazilerini kamulaştırmalıydı ancak onu da son dakikaya bıraktı. Eğer Büyükşehir Aktepe-Emrez bölgesinde kentsel dönüşümü gerçekleştirebilirse en büyük dönüşüm projesi olacak ancak en küçük ve en kolay dönüşüm bölgesi olan Ege Mahallesi’nde bile 4 kez ihaleye çıkılmasına rağmen daha başlayamadılar bile. Uzundere’nin maliyeti düşük, hak sahibi az. Konut sayısı ve alan açısından ufak başlandı. İnşallah İzmir Meclis’de Ak Parti tarafından güçlü bir şekilde temsil edilecek ve bu sorunları da el birliğiyle aşacağız. Yereli iyi tanıyan ve sorunlarına çözüm üreten milletvekilleri ile İzmir’i hak ettiği noktaya taşıyacağız.’’(AK Parti İzmir İl Başkanlığı BAsın Bürosu)