EGE MECLİSİ - Kendisi de öğretmen olan Bulut, “Öğretmenler hedef değil, ufuktur, gelecektir. Onları 147 numaralı telefon hattına kurban edemeyiz. Türk Milli Eğitim Sistemi öğretmenlerimizin fedakârlıklarıyla ayakta duruyor. Biz de öğretmenlerimizin yanında nöbette duracağız.Türk Milli Eğitim sistemi ve öğretmenlerimiz konusunda da son derece hassasız. TBMM’deki güçlü MHP tüm sorunları çözecektir” dedi. 

 

Devlet Bey Müjdeyi Verdi

Öğretmenlerin mesleki alandayaşadıkları sıkıntıların başında atama ve terfi mülakatları olduğu yönünde çok sayıda şikâyetle karşılaştıklarını bildiren MHP İzmir Milletvekili Adayı Bulut,“Genel başkanımız müjdeyi verdi, öğretmenlerimizin ek göstergesi 3600’e çıkıyor. MHP, öğretmenlerimizin destekçisidir her zaman yanındadır. Türkiye hem gelişmek hem de insan kalitesini yükseltmek isteyen bir ülke ama kaliteli nesilleri yetiştirecek öğretmenlerimizi şikâyet telefonlarına kurban ediyoruz. Asılsız ihbarlarla eğitim sistemimizi maalesef sekteye uğratıyoruz. Öğretmenlerimiz bu çağdışı uygulamayı kabul etmiyor, biz de kabul etmiyoruz ve onların yanındayız. TBMM’deki güçlü bir MHP öğretmenlerimizin de güçlü olması demektir” diye konuştu. 

 

Hiç Bilenle bilmeyen bir olur mu?

Sözlerini, “Türk Milli Eğitim sistemine yakışmayan bir başka uygulamanın da öğretmenlerin performans değerlendirmesinin öğrencilere ve velilere bırakılmış olması” diyerek sürdüren Bulut, mevcut sistemi eleştirdi. Uygulamanın doğru olmadığını kaydeden Bulut, “Kâinatın işleyişine ters bir uygulama bu. Ayette“Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?” buyuruluyor. Oysa Şu anda sistem; bilen öğretmeni, bilmeyenlerin değerlendirmesine bırakıyor. Bu yanlıştan acilen dönmeliyiz”dedi. 

 

Rotasyona Dur, Norma Düzen

Kendisinin de iki yıldır sözleşmeli teknik öğretmen olarak görev yaptığını belirtenMHP İzmir Milletvekili Adayı Cumhur Bulut, açıklamasını şu sözlerle tamamladı; “Mesleğin mukaddes olması bir kenara, tamamen öğretmenlerin fedakârlıklarıyla ayakta duran milli eğitim sistemimizin öğretmenlerimize sahip çıkması gerekiyor. Liyakatsiz kadrolaşmayı durdurmalı, vasıflı öğretmen ve yöneticilerin göreve gelmesini sağlamayız.Öğretmenlerimizi bilhassa zorunlu rotasyondan ve eş ve özürlü tayinlerinde “Norm Kadro” çıkmazından kurtarmalıyız. Maaşlardaki aşırı kesintiler de büyük sorun, kesinlikle net aylıklarını yükselteceğiz. MHP olarak her türlü kanunsuzluğa ve zulme karşıyız. Öğretmenlerimizi hedefe koyan bir anlayış yerine, onları ulaşacağımız ufuk noktası olarak görüyoruz. Türk Milli Eğitim sistemimiz ve öğretmenlerimiz konusunda da son derece hassasız. TBMM’deki güçlü MHP tüm sorunları çözecektir. MHP haksızlığa izin vermez, öğretmenlerimizi yalnız bırakmaz.” (MHP Basın Bürosu)