Emekliler bayram ikramiyesi ne zaman verilecek sorusu yanıt buldu. Milyonlarca emeklinin merakla beklediği ikramiye tarihini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıkladı. Bakan Sarıeroğlu SSK emeklilerine bayram ikramiyesinin 8 Haziran'da verileceğini söyledi. Peki, Emekli sandığı ve Bağ-kurlular ne zaman alacakalar işte yanıtı.

Milyonlarca emeklinin gözü ve kulağı bin lira olarak açıklanan bayram ikramiyelerinin verileceği tarihte, 'Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? 'Emekliye bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek' gibi sorulara yanıt arayan emekli vatandaşların heyecanla beklediği konu hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanından geçtiğimiz günlerde açıklama geldi. İşte, emekliye bayram ikramiyesi hakkında son gelişmeler...

Bakan Sarıeroğlu'nun açıklamasına göre Emekli Sandığı ve Bağ-kur emeklilerine bayram ikramiyesi 7 Haziran tarihinde ödenecek. SSK emeklilerine ise bayram ikramiyesi 8 Haziran'da yapılacak.

Bakan Sarıeroğlu'nun açıklamalarının satırbaşları şöyle;

"Haziran'ın ilk haftasında ödemeye yapacağımızı ifade etmiştik. 15 - 17 Haziran tarihleri arasında Ramazan bayramı var.

Bayram öncesinde vatandaşlarımızı daha da rahatlatmak adına, hem emekli maaşlarımızın ödemelerini hem ikramiyelerimizi bir önceki hafta yapmaya karar verdik.

Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerimizin ikramiyelerini, 7 Haziran 2018'de ödeyeceğiz. SSK emeklilerimizin ikramiyelerini de 8 Haziran 2018 tarihinde ödeyeceğiz.

Emekli Sandığı emeklilerimizin maaşlarını ayın 1-5'i arasında, SSK-Bağkur emekli maaşlarını da 11-12-13 Haziran tarihlerinde ödeyeceğiz"

BAYRAM İKRAMİYESİNDEN KİMLER YARARLANACAK?

SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar gördüğü için aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahipleri.(İHA)