EGE MECLİSİ - Ak Parti Mardin Milletvekili, TBMM'nin tek kadın meclis idare amiri olan Ceyda Bölünmez Çankırı, seçim çalışmalarına başladı.

 

Ev ve iş yeri ziyaretleri, kahvehane ve mahalle toplantıları ile seçmenle buluşan Bölünmez, sahura kadar geziyor. Konak İşçiler Mahallesi'nde çocukları pamuk şekeri ile sevindiren Bölünmez özellikle kadının istihdama katılımı için hayata geçirdiği projelerden söz etti. Mardin'de ev kadınlarının istihdamı için hazırlayıp, uyguladığı ve başarılı sonuç aldığı "Topraktan tabağa" projesini anlatan Bölünmez, şunları söyledi:

"Türkiye’nin en büyük yerel tohum projesi kapsamında toprağın korunması, yerel tohumların bulunması, çoğaltılması ve gelecek nesillere aktarılması, yerel ürünlerle geleneksel gıda üretimi ve iyi tarım destekleme faaliyetleri için Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri'ni kurduk. Projenin diğer bir hedefi de yerel ve Suriyeli mülteci kadın çiftçilerin toplumsal entegrasyonu ve istihdamına olumlu katkıda bulunmak. Bu kapsamda kadınlarımıza mesleki ve iş başı eğitimi verdik. Bu proje ile Mezopotamya’nın bilinen en eski atalık durum buğdayı tohumu ‘Sorgül’ tohumluk olarak, Mardin Ovası’nda ekildi, iyi tarım uygulamaları ve geleneksel üretim teknikleri ile üretimi yapıldı. Büyük bir hipermarket zinciri ile anlaştık. Kadınlarımızın ürünleri için satış garantisi aldık.  300 kadın çiftçi bundan yararlandı. Bu tarım modelini İzmir'in yerel özelliklerini ve ürün yapısını gözönünde bulundurarak burada da uygulayacağım."

Evli ve iki çocuk annesi olan Bölünmez, ekonomik ve toplumsal kalkınmanın kadınla gerçekleşeceğini savunarak kadın istihdamını artıracak politikalar izleneceğini vurguladı. İzmir'i bilen biri olduğunu vurgulayan Bölünmez, üreten kadının mikro kredilerle destekleneceğini, kadın emeğinin değerlendirileceğini anlattı. Kadınlara kendi iş yerlerini kurabilmeri için verilen desteğin artırılacağını ifade eden Bölünmez, kadınlardan büyük düşünmelerini istedi. (AK Parti Basın Bürosu)