YSK, seçime katılacak partilerin milletvekili aday listelerini resmi gazeteye gönderdiğini duyurmuştu. YSK'nın kesin aday listesi resmi gazetede yayımlandı.

YSK Başkanı Sadi Güven, basına yaptığı açıklamada 24 Haziran seçimlerine katılmak için milletvekili aday listesi hazırlayan partilerin kesin aday listelerinin resmi gazeteye gönderildiğini açıkladı.

İPTAL KARARI İÇİN YORUM YAPMADI

Başkan Güven, “24 Haziran Milletvekili Genel Seçimiyle ilgili milletvekili kesin aday listeleri belirlendi. Biraz önce yayımlanmak üzere Resmi Gazete’ye gönderdik. Adayların ülkemize, siyasi partilerimize, adaylara ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Seçim İttifakı Yasası’na ilişkin iptal isteminin yarın Anayasa Mahkemesinde görüşüleceği hatırlatılarak, “İptal kararı çıkarsa ne olur?” şeklindeki soru üzerine de Güven, “Bilemiyorum, yarını bekleyelim.” değerlendirmesinde bulundu.

 Geçici milletvekili adayı listesinde olan ancak kesin milletvekili aday listesinde bulunmayan ve yerine konulan isimler ve kentleri şöyle:(Sözcü)